جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
فلج بلز
فلج بلز

همه چیز در باره فلج بلز(کج شدن نیمه صورت)

در این مقاله میخواهیم به سوالات زیر در مورد فلج بلز(بل)(Bell’s palsy) توضیح دهیم:

بیماری فلج بلز چیست و راههای درمان آن کدامند؟

دلیل ابتلا به فلج بلز چیست؟

نشانه ها و علائم و تشخیص و درمان فلج بلز کدامند؟

فلج بلز چیست؟

“فلج بلز” یک نوع ضعف یا فلج است که عضلات صورت را درگیر می کند. این عارضه به دلیل مشکلی در عصب صورتی یا همان عصب هفتم  ایجاد می شود. این ضعف معمولا یک قسمت از صورت را دچار بی حسی میکند خیلی کم پیش می آید که هر دو قسمت صورت درگیر این بی حسی شوند..بیشتر افرادی  که به فلج بلز  مبتلا می شوند، در وحله اول فکر می کنند که سکته کرده اند که اصلا این طور نیست. در واقع فلج بلز با سکته خیلی متفاوت بوده ودر اکثر موارد ، بهبودی کامل حاصل می شود. فلج بلز به احترام پزشکی که اولین بار آن را توضیح داد نام گذاری شده است.این یک بیماری عمومی می باشد و معمولا از هر ۵۰۰۰ نفر یک نفر دچار این بیماری می شود.

علائم فلج بل عبارتند از :

ضعف یا فلج شدن  یک طرف صورت که به صورت افتادگی یک طرف مشخص می شود در واقع اصلی ترین علامت این مریضی هم می باشد که در برخی موارد باعث میشود چشم بیمار با مشکل بسته شود.

افتادگی پلک و لب، اشک‌ریزش و سرازیر شدن آب دهان در طرف مبتلا،

بی حس شدن ناحیه مبتلا، خشکی چشم، خشکی دهان، اختلال چشایی و لبخند کج از دیگر علائم این بیماری هستند.

دلیل ابتلا به فلج بلز 

هنوز علت اصلی ابتلا به بیماری فلج بل کشف نشده است ولی در بیشتر موارد مبتلا شدن به فلج نیمی از صورت به دلیل عملکرد ویروس هرپس که عامل اصلی مبتلا به سرماخوردگی می باشد.مدارکی مبنی بر دخالت داشتن ویروس تب خال و ویروس آبله مرغان نیز  وجود دارند.علاوه بر موارد ذکر شده بسیاری از عوامل بیماری زا می‌توانند باعث ضعیف یا فلج شدن عضلات صورت شوند. اگر هیچ دلیل مشخصی برای مشاهده فلج ناگهانی صورت در بیمار وجود نداشته باشد، در اصطلاح تخصصی به آن فلج بل گفته می‌شود.

تشخیص و درمان بیماری

معمولا هیچ تست خاصی برای فلج بل وجود ندارد، برای تشخیص این بیماری  باید دلایل دیگر را حذف کرد تا بتوان آن را تشخیص داد. پزشک بررسی می کند که چقدر طول کشیده تا نشانه ها ظاهر شوند و بخش ضعیف یا فلج کجاست.

حتی بدون درمان هم فلج بل معمولا تا حدود زیادی بهبود می یابد ولی شانس بهبودی با درمان موثر افزایش می یابد.درمان های فلج بلز:قرص استروئید(کورتون)،آسیکلوویر،اشک مصنوعی و محافظت از چشمها،فیزیوتراپی،ورزش های خاص عضلات صورت

بیماری فلج بل
بیماری فلج بل
 فلج بلز
فلج بلز

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فلج بلز,فلج صورت,فلج بلز چیست,آشنایی با فلج بلز,فلج بلز چیست,,,,,,,,

۲ دیدگاه

  1. من هم نصف صورتم بی حس شده بود خیلی ترسید ولی خدا رو شکر.پیش دکتر اشرفی رفتم با تجویز دارو یه هفته ای خوب شدم

  2. آقای دکتر حمید اشرفی ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =