پنج شنبه , ۹ فروردین ۱۴۰۳
الگوی تنفس در دوران بارداری

الگوی تنفس در دوران بارداری

الگوی تنفس در دوران بارداری

اکسیژن ، اولین چیزی است که جنین در دوران بارداری و زایمان نیاز دارد. با تنفس زن باردار ، اکسیژن از راه بند ناف به جنین می رسد.

 

نحوه تنفس از شروع بارداری تغییر می کند و سریع و کوتاه می شود. تنفس باید در دوران بارداری اصلاح شود. تنفس منظم و صحیح یکی از آسانترین روشهای رسیدن به شلی عضلات است . قبل از هر چیز باید در وضعیت مناسب قرار گرفت . سپس به تنفس خود فکر کرد و آرام و راحت نفس کشید . دم باید با انبساط شکم و از طریق بینی و بازدم باید فعالانه و از طریق دهان به صورت آه ، زمزمه یا با صدا و با انقباض مختصر شکم و پرینه باشد.

اغلب در هنگام انقباضات زایمانی ناخو آگاه تنفس سریع می شود که باید از این امر جلوگیری کرد.تنفس تند و سریع نشانه وحشت و اضطراب است. در هنگام دردهای زایمان نباید نفس خود را حبس کرد . زیرا این امر شل شدن عضلات و اکسیژن رسانی به جنین را مختل می کند.

تمرینهای تنفسی موجب تسهیل در روند زایمان می شود. زن باردار می تواند به نحو بهتری مراحل زایمانی را هدایت کند. تمرکز بر روی تنفس و سعی در انجام درست الگوی تنفس در این مراحل باعث می شود که ذهن زن باردار از درد های زایمان منحرف شده و کمتر درد را احساس کند.

روش های صحیح تنفس در هنگام زایمان در کلاس های آمادگی پیش از زایمان آموزش داده خواهد شد.

نکته ۱: اصلاح تنفس و انجام تنفس شکمی را باید در حین تمرین ها ، پیاده روی یا قدم زدن تکرار و تمرین کرد.

نکته ۲: الگوهای مختلف تنفس جهت کنترل مراحل زایمان در کلاس آموزش داده می شود.

نکته ۳: فرد همراه می تواند در حین درد های زایمانی ، روش های مختلف تنفس را به زن باردار یاد آوری کند و تنفس وی را اصلاح و کنترل کند.

تن آرامی

ساده ترین راه برای برداشتن فشار از روی بدن، شل کردن عضلات است. این تکنیک شامل یک سری تعلیمات و حرکاتی است که کشش های عصبی را کاهش می دهد.

تن آرامی ( سبک سازی) در دوران بارداری به زن باردار کمک می کند تا عضلات خود را شل و تحت کنترل قرار داده ، درد های عصبی و خستگی را کاهش دهد. همچنین بین ذهن و بدن هماهنگی ایجاد نموده و رابطه عمیقتری با جنین خودبرقرار نماید.

تن آرامی در هنگام زایمان ، گرفتگی عضلات را کاهش داده و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کند د نتریجه انقباضات رحم تاثیر بیشتری خواهد داشت. با تن آرامی زمان زایمان کوتاه تر و ترس از آن کمتر می شود.

نکته ۱:با توجه به اینکه سبک سازی کامل بدن به زمان نیاز دارد تمرین مداوم در طول بارداری توصیه می شود

نکته ۲: در هنگام تمرین ، لباس راحت، آزاد و سبک پوشیده و در محیطی آرام تمرین شود.

تن آرامی اعضای بدن طی مراحل زیر انجام می شود:

مرحله اول:

شانه ها: شانه ها به سمت پاها کشیده و سپس کشش متوقف شود و بر روی وضعیت جدید تمرکز شود. شانه ها شل خواهند شد.

بازوها: بازوها به سمت خارج کشیده و راست شود و سپس کشش را قطع کرده و بر روی این حالت تمرکز حاصل گردد. بازوها شل خواهند شد.

دست ها: دست ها را به آرامی روی رانها یا شکم قرار داده بطوری که کف دست ها بر روی آنها قرار گیرد. انگشتان مستقیم کشیده و سپس در حالت استراحت است.

زانوها:زانوها را به آرامی تکان داده و سپس این حرکت متوقف گردد. در ران ها و زانوها احساس شلی خواهد شد.

پاها:پاها به طرف پایین و دور از کمر فشار داده و سپس رها شود. در پاها احساس شلی خواهد شد.

مرحله دوم :

یک عضله منقبض و سه تای دیگر شل

  • بازوی راست را منقبض و بازوی چپ و هر دوپا شل شود.
  • پای راست را منقبض و پای چپ و هر دو بازو شل شود.
  • بازوی چپ را منقبض و بازوی راست و هر دو پا شل شود.
  • پای چپ را منقبض و پای راست و هر دو بازو شل شود.

مرحله سوم:

دو عضله منقبض و دو تا شل

  • پا و بازوی چپ را منقبض و پا و بازوی راست شل شود.
  • پا و بازوی راست را منقبض و پا و بازوی چپ شل شود.

نکته: مرحله دوم و سوم نیاز به تمرین مکرر در طول بارداری دارد.با یادگیری این نوع تن آرامی در زمانی که عضلات شکم در طول زایمان منقبض هستند، می توان به شل کردن دیگر عضلات بدن پرداخت.

روش های دیگر تن آرامی

روی یک صندلی راحت نشسته ، دست ها را روی ران ها قرار داده ، زانوه و ساق پاها را به هم نزدیک و عضلات آنها منقبض و سپس رها شود. ماهیچه های شکمی و پشت و گردن ، سر به صندلی فشار داده و رها شود.

این نوع تن آرامی حین کار می تواند موثر باشد.

مرحله بعدی سبک سازی که عمق بیشتری دارد و با پرورش تخیل ، تجسم و مثبت گرایی در ذهن ، همراه است . انجام این تمرین در بارداری کمک می کند تا در حین انقباضات رحمی به یک تمرکز درونی برسد . بدن را شل کرده تا احساس درد از طریق تمرکز به حداقل برسد.

نکته:

تمرین مداوم در بارداری به زن باردار کمک می کند تا بتواند درد های زایمانی را کنترل کرده و آگاهانه در این تجربه بزرگ که منجر به تولد یک انسان می شود ، مشارکت نماید و خاطره خوب و به یاد ماندنی را در ذهن خود ثبت کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breathing pattern during pregnancy,الگوی تنفس,الگوی تنفس زن باردار,بارداری,تنفس زن باردار,تن آرامی ,تن آرامی در دوران بارداری,Relaxation,انواع روش های تن آرامی,تن آرامی اعضای بدن,,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =