جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
مضرات نوشابه گازدار Carbonated soft drinks
مضرات نوشابه گازدار Carbonated soft drinks

مضرات نوشابه گازدار

مضرات نوشیدن نوشابه گازدار

امروزه نوشابه های گازدار یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی هاست، این نوشیدنی ها با قوطی و بسته بندی های زیبا وارد بازار میشوند و جای خود را درمیان نوشیدنی های دیگر پیدا کرده اند.
بیماریهای در طی سالها و بر اثر داشتن رژیم غذایی نامناسب ایجاد میگردند. زمانی که نوشابه وارد معده میشود به دلیل اسیدیتیه بسیار قوی معده را تبل، و باعث میشود معده کم تر اسید ترشح کند، زمانی که دیگر نوشابه با غذا میل نشود، بدن دچار اختلالات گوارشی میشود. همچنین به دلیل افزودن رنگ دهنده های مصنوعی باعث ایجاد انواع سرطان ها میشود.

زمانی که نوشابه مینوشید چه اتفاق در بدن رخ می دهد:

  • ۱۰ دقیقه بعد از نوشیدن نوشابه، ۱۰ قاشق مرباخوری شکر وارد بدن میشود، شیرینی زیاد نوشابه به دلیل اسید فسفریک موجود در نوشابه کاهش می یابد.
  • بعد از ۲۰ دقیقه، میزان قند بدن بالا و منجر به افزایش انسولین میشود. و کبد در برابر آن واکنش های نشان می دهد.
  • پس از ۴۰ دقیقه جذب کافئین موجود در نوشابه پایان می یابد، مردمک چشم ها گشاد شده، فشار خون بالا رفته و در پی آن کبد قند زیادی وارد جریان خون میکند. بنابرین گیرندهای آدنوزین در مغز مسدود و مانع خواب آلودگی شخص میشود. و ۵ دقیقه بعد بدن با تولید انبوه دوپامین، مرکز مغز را تحریک میکند.
  •  ۶۰ دقیقه بعد، اسید فسفریک، منیزیم ، کلسیم و روی را در روده به هم چسپانده تا باعث افزیش سوخت و ساز شود، در نتیجه دفع کلسیم از طریق ادرار افزایش یافته.

عوارض مصرف نوشابه های گازدار:

  1. مشکل در هضم غذا: نباید با هدف هضم غذا و یا خنک شدن بدن نوشابه مصرف کرد. میتوانید از نوشیدنی های سالم چون شربت و دوغ استفاد کنید لذا مصرف نوشابه همراه غذا به هیچ وجه توصیه نمیشود.
  2. خطر افزایش سکته، چنانچه به طور مداوم نوشابه مصرف کنید، خطر ابتلا به سکته را تا ۶۰ درصد افزایش می دهید.
  3. پوکی استخوان: مصرف نوشابه باعث دفع کلسیم از طریق ادرار میشود. ایرانیان در مصرف نوشابه گازدار رکوردار هستند.
  4. چاقی: نوشابه ها فاقد هر گونه مواد معدنی بوده و ارزش غذایی ندارند و به دلیل شکر زیاد در خود سبب چاقی فرد میشوند. همچنین در نوشابه های رژیمی به جای شکر از یک ماده اشتها آور به منام اسپارتام استفاده میکنند، این ماده عوارضی چون میگرن، سرگیجه، کاهش توان حافظه را به دنبال دارد.
  5. پوسیدگی دندانها: به دلیل خاصیت اسیدی و قند زیاد مصرف آن موجب فرسایش مینای دندان ها و تسریع پوسیدگی میشود.
  6. اختلال در فعالیت کلیه و ایجاد سنگ کلیه: زمانی که میزان اسید فسفریک افزایش یابد کلیه ها توان سریع دفع آن را ندارند و فشار زیادی بر کلیه ها وارد میشود. مصرف نوشابه گازدار باعث برداشته شدن کلسیم از استخوان ها شده و درون خون جریان می یابد در نتیجه موجب رسوب کلسیم در کلیه ها شده که در نهایت سبب ایجاد سنگ کلیه می گردد.
  7. سوء تغذیه: نوشابه های گازدار با رقابت با اسید هیدروکلریک معده کارایی صحیح معده را مختل میکند. هنگامی که معده ناکارآمد میشود غذای مصرفی گوارش نیافته باقی مانده و موجب سوء هاضمه و نفخ میشود، افرادی که دچار زخم معده هستند باید از مصرف آن جدا بپرهیزند.
  8. چین وچروک پوست: اسید موجود در نوشابه بر روی گلوتایتون تاثیر گذاشته، گلوتاینتون یک آنزیم خاصیت آنتی اکسیدانی میباشد، علاوه بر اینکه نوشابه بدون هیچ مواد معدنی و ویتامین است حتی سبب میشود افراد مصرف آب میوه و نوشیدنی های سالم دیگر را کاهش دهند و باعث چین و چروک پوست میشود، ویتامین ها برای سلامتی پوست بسیار ضروری هستند.

نوشابه مشکی،سفید، یا زرد کدام یک مضر تر است؟

به گفته متخصصان تغذیه تمام نوشابه ها ضرر یکسان داشته و تفاوت در رنگ آنها ماجرا را تغییر نمی دهد، گرچه نوشابه سفید ( به دلیل نداشتن رنگدانه)، مشکی ( با داشتن کارامل حدودا بی ضرر) و در نهایت زرد( به دلیل رنگ مصنوعی) به ترتیب در وضعیت بهتری نسبت هم قرار دارند ولی هیچ کدام سالم و مفید نبوده و فاقد هر گونه مواد معدنی و ویتامین بوده، با این حال هیچ یک از آنها به یکدیگر ارجحیت ندارند.

به اعتقاد دانشمندان شکر زیاد در خون سبب به هم خوردن حالت عادی رگ ها و مقدار نمک در بدن میشود.

عوارض مصرف نوشابه گازدار, مضرات خوردن نوشابه, مضرات نوشابه, زمانی که نوشابه میخوریم چه اتفاقی در بدن رخ میدهد, چرا نوشابه گازدار مضر است, نوشابه مشکی،سفید، یا زرد کدام یک مضر تر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =