پنج شنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آب مروارید
آب مروارید

آب مروارید

آب مروارید درواقع کدر شدن عدسی چشم است. عدسی چشم یک ساختار شفاف و انعطاف پذیر چشمی است که در نزدیکی جلوی کره چشم قرار دارد. عدسی کمک می کند که تصاویر تار به نظر نرسند و همچنین در شکست و تمرکز نور روی شبکیه تاثیر دارد.

رگ خونی در عدسی وجود ندارد و تغذیه آن توسط زجاجیه که در اطراف آن قرار دارد صورت می گیرد. اگر سخت شدن یا تصلب شرایین موجب عدم رسیدن مواد غذایی به زجاجیه شود عدسی نیز منبع غذایی خود را از دست می دهد و شفافیت و انعطاف پذیری چشم از بین می رود و در این صورت است که می گویند آب مروارید روی داده است.  این اتفاق اغلب در سنین بالا و پیری رخ می دهد. آب مروارید ممکن است در یک و یا هر دو چشم رخ دهد که سرعت رشد در هریک از چشمها می تواند متفاوت باشد. بعضی از افراد آب مروارید را با سرطان اشتباه می گیرند که باید بگوییم آب مروارید سرطان نیست.

علایم شایع بیماری آب مروارید:

۱- کدر شدن رنگ سفید شیری در داخل مردمک (بیماری پیشرفته)

۲- گاها دوتایی دیدن اشیاء

۳- تاری دید که ممکن است در نور روشن بدتر باشد. مثلا ممکن است وقتی فرد در شب هنگام در حال رانندگی است به نظر برسد که هاله ای دور نور ها وجود دارد و نور پخش شود.

علل بیماری:

۱- روند طبیعی پیری

۲- آسیب چشم

۳-در بیماری هایی که قند خون بالاس مثل دیابت

۴- التهاب مثل اووئیت و التهاب آن قسمت هایی از چشم که عنبیه را می سازد

۵- دارها به خصوص کورتیزن و مشتقات آن

۶- قرار گرفتن ذر معرض اشعه ایکس, امواج میکرو و اشعه مادون قرمز

۷- علل ارثی و اثرات سرخجه روی چشم جنینی که مادرش در اوایل حاملگی مبتلا به این بیماری می شود.

۸- گالا کتوزمی ( بیماری ارثی در شیرخواران که باعث ناتوانی در هضم شیر می شود.

 

عواقب مورد انتظار:

این بیماری معمولا با جراحی خوب می شود ولی بعضی از آب مروارید ها آن قدر در بینایی اختلال ایجاد نمی کنند که به جراحی احتیاج باشد در طی تشکیل آب مروارید تعویض مرتب عینکها می تواند تاثیر گذار باشد. در موارد پیشرفته آب مروارید ممکن است که باعث از دست دادن بینایی شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =