پنج شنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
در مقابل بهانه جویی کودکان چه کنیم؟
در مقابل بهانه جویی کودکان چه کنیم؟

وقتی کودکان بهانه میگیرند چه کنیم؟

در مقابل بهانه جویی کودکان چه کنیم؟

والدینی که فرزند کوچک دارند از بهانه جویی های بسیار و ناگهانی آنها مطلع هستند. باید پرسید که آیا والدین هر آنچه فرزندشان طلب میکند در اختیارش میگذارند یا با حرف زدن متقاعدش میکنند؟

طبق گزارشات بدست آمده نخستین بهانه جویی کودکان یک بهانه کوچک و نه چندان مهم می باشد، شاید به همین دلیل است که والدین آن را نادیده میگیرند و با سکوت سعی می کنند بهانه جویی کودک را حل کنند. اما نصیحت ها و متقاعد کردن کودک برای جلوگیری از گریه و سرو صدا بی فایده بوده و بسیاری از والدین تن به درخواست فرزندشان می دهند، اما باید دانست که این فقط یک بهانه جویی کوچک و یک رفتار طبیعی برای بچه محسوب میشود، با این بهانه جویی ها اگر درست برخورد و مدیریت شود آموخته های مهمی را میتوان برای بچه بدست آورد.

دلایل بهانه گیری بچه ها:

  • نیاز به توجه: یکی از مهم ترین و رایج ترین بهانه گیری بچه ها است. بچه ها همیشه دوست دارند که مورد توجه پدر و مادرشان باشند در اوقاتی که مادر مشغول کارهایش و پدر به تماشای تلوزیون نشسته بهانه جویی کودک آغاز میشود و شاید بهانه کارتون و یا پارک و…. را بگیرد.
  • گرسنی: بسیاری از بچه ها به دلیل گرسنگی بهانه های مانند گرما، تماشای تلوزیون و… را میگیرند.
  • تحریک شدن: محیط های مختلف مانند عروسی و یا جشن های دیگر که بچه ها را تحریک می کند موجب بهانه جویی آنان میشود.
  • خستگی: هنگام خستگی، بچه ها هر چیزی که بخاطر بیاورند بهانه میکنند.

چه رفتاری در مقابل بهانه گیری بچه ها داشته باشیم:

  • صبور بودن: باید در وهله اول به یک نکته مهم از ویژگی های کودک باید توجه کرد و آن هیجان های متنوع است که در کنترل و شناخت آن بی تجربه است، بنابراین مشکلی که وجود دارد این است که کودک از خواسته اش مطمئن است ولی نمیداند آن را چگونه و به چه شیوه ای بیان کند. پس در مقابل بهانه گیری فرزندتان صبور باشید.
  • اسم هیجانات مختلف را به بچه ها یاد بدهید: هر چقدر شناخت والدین با هیجانات کودک بیشتر باشد مواجهه با بهانه گیری های کودک در مراحل بعدی آسانتر خواهد شد، درباره هیجانات کودکتان صحبت کنید برای مثال میتوانید قصه بگویید و یا نقاشی بکشید.
  • از باج دادن و یا تنبیه کودک بپرهیزید: باید بخاطر داشته باشید هدف ساکت کردن بچه نیست بلکه یادگیری برای نشان دادن خواسته اش به روش صحیح میباشد، برای مثال هنگام گریه کودک بجای تنبیه کردن و فریاد بر سر کودک بگویید «حس میکنم از چیزی ناراحت هستی و وقتی گریه میکنی منظورت را متوجه نمیشوم، اگر درخواستی داری صحبت کنیم».
  • به بچه توجه کنید: بچه ها به دلایل زیادی شروع به بهانه گیری میکنند. بنابراین همانطور که گفته شد به رفع خستگی، گرسنگی و… توجه کنید.

 

 

 

 

در مقابل بهانه جویی کودکان چه کنیم, دلایل بهانه گیری بچه چیست, چه رفتاری در مقابل بهانه گیری بچه ها داشته باشیم, چرا بچه ها بهانه جویی میکنند, چه برخوردی با بهانه جویی بچه ها داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 9 =