سه شنبه , ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
وضعیت جنین در هفته 21 بارداری
وضعیت جنین در هفته 21 بارداری

وضعیت جنین در هفته بیست و یکم بارداری

وضعیت کلی جنین در هفته ۲۱ بارداری

بچه حرکت میکند و میخوابد

در این زمان ، بچه به اندازه یک موز بزرگ است یعنی حدودا ۱۸ سانتی متر و ۳۱۰ گرم وزن، بچه در این زمان به راحتی میتواند در رحم چرخش و حرکت کند زیرا فضا برای او زیاد است. جنین به اندازه یک نوزاد میخوابد یعنی تقریبا ۱۲ الی ۱۴ ساعت در روز.

جوانه های چشایی بچه رشد میکنند.

وقتی در هفته ۲۱ بارداری هستید ، جنین هر روز مقداری از مایع آمنیوتیک را می بلعد ، نه تنها به خاطر آب و غذایی که در خود دارد، بلکه بخاطر تمرین بلعیدن و گوارش، مهارتهایی که بچه به محض این که در آغوش شما قرار گیرد به آنها نیاز خواهد داشت.

مزه مایع آمینوتیک بسته به چیزی که میخورید فرق میکند و چون جوانه های چشایی کوچولوی شما در حال رشد هستند ، بنا به طعمی که مایع آمینوتیک دارد و غذاهایی که مادر میخورد، بعدا بچه به آن غذاها علاقه بیشتری پیدا میکند.

وضعیت بدن مادر:

ترکهای پوست: در هفته بیست و یکم احتمالا بچه شما رد پاهایش را بر روی پوست شما میگذارد. این ترک های پوستی بر روی شکم باسن و رانها و پستانها قابل مشاهده است.

رگه های صورتی یا قرمز یا حتی بنفش در حالی که بدنتان منبسط میشود و شکم و پستان های تان رشد میکنند، ظاهر میشوند. بافتهای پیوندی زیر پوستتان با کشیده شدن پوست پاره میشوند. تقریبا نیمی از زنان دچار کشیدگی پوست میشوند. زنان دارای پوست تیره کمتر دچار کشش پوست میشوند. استفاده از مرطوب کننده هایی مانند کره کاکائو و روغن زیتون و روغن نارگیل و روغن کنجد میتواند از خشکی و خارش و کشیدگی پوست بکاهد اما در کل هیچ راه اثبات شده ای برای جلوگیری از آن پیدا نشده است.

تغذیه :

مصرف مکمل آهن : استفاده از مکمل آهن بسیار ضروری و آسان است و باید این ماده حیاتی را بدون وقفه در تغذیه خود داشته باشید. کاهش آهن در طی بارداری به خصوص در هفته ۲۱ موجب احساس خلاء میشود. حالا که در طی ۹ ماه بارداری در پریود تاخیر دارید باز هم نباید از خوردن آهن غفلت کنید. هر چند در مدت بارداری خونی از دست نمیدهید اما گلبولهای قرمز بیشتری ساخته میشوند که باید به کمک آهن پمپاژ شود. بدن شما در طول مدت بارداری بیش از هرزمان دیگری به آهن نیاز دارد.

علت نیاز ناگهانی برای خونرسانی چیست؟

در هفته بیستم بارداری ذخیره آهن بدن تقریبا خالی میشود و در این زمان جنین در حال رشد است و دریافت گلبولهای قرمز حیاتی میباشد و این میتواند موجب کمبود آهن و کم خونی در زمان باداری شود که به هیچ وجه نباید به آن کم توجه باشید.

جلوگیری از کم خونی:

  1. در دوران بارداری مکمل آهن مصرف کنید
    برای اطمینان بیشتر از دریافت آهن، مکمل آهن ۳۰ تا ۵۰ میلیگرمی مصرف کنید تا نیاز مادر و جنین به طور کامل تامین شود. برای کسانی که ذخیره آهن آنها کمتر باشد ، پزشک مصرف دوز را بالاتر میبرد. مکمل آهن علاوه بر ویتامینهای بارداری مصرف میشوند.
  2. اسفناج مصرف کنید
    اگر اسفناج دوست ندارید از از اسفناج تازه همراه با پرتقال و سیب در سالاد استفاده کنید یا اسفناج بخارپز در کنار گوشت ، ماهی و ماکارونی استفاده کنید. یکی از بهترین راه های مصرف اسفناج ، بورانی اسفناج است. اسفناج پخته شده را با ماست مخلوط کنید ، مقداری سیر تازه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
  3. میزان کافئین را کاهش دهید
    کافئین ممکن است شما را سرحال کند اما اثرات آهن را تخریب می کند. اگر استیک غنی از آهن را با نوشابه میل کنید، مقدار آهنی که باید جذب بدنتان شود را کاهش میدهید. (اما در کل بهتر است مصرف کافئین را در دروان بارداری کنار بگذارید)
  4. ویتامین C را در برنامه خود داشته باشید
    ویتامین C بهترین دوست آهن است چون جذب آهن را افزایش میدهد ، بنابراین مکمل آهن را با یک لیوان آب پرتقال بخورید. در کنار میگو ، فلفل قرمز بخورید و یا جو دوسر پرک شده (مخصوص صبحانه) را با توت فرنگی میل کنید.

اولین حرکت لگد نوزاد (کوئیکنینگ) را چه زمانی پدر میتواند احساس کند؟ در این هفته نوزاد به شکم مادر لگد میزند و مادر به خوبی احساس میکند اما پدر ممکن است تا هفته بعد هم احساس نکند اما انتظار کشیدن برای لمس اولین حرکت بسیار لذت بخش است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − پنج =