جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
بیماریهای لثه در کودکان
بیماریهای لثه در کودکان

بیماریهای لثه در کودکان

بیماریهای لثه در کودکان

با حفظ دندانهای کودکانتان، آینده ای سرشار از خنده های سالم و زیبا برای آنها فراهم کنید. سلامت لثه و انساج نگهدارنده دندان اهمیت به سزائی در تامین دندانهای محکم و کارآمد دارد.
آیا می دانستید که ژنژیویت (التهاب لثه) که مرحله ی اول و آغازگر بیماریهای لثه است یکی از شایعترین مشکلات در کودکان است؟ حتی ممکن است برخی از بیماریهای شدید و پیشرفته لثه نیز در این سنین رخ دهد. اما خبر خوب اینکه با مقداری آگاهی و رعایت برخی از اصول ساده می توان از ابتلا به بسیاری از بیماریهای دهان و دندان جلوگیری نموده و لبخندی زیبا و سالم را برای نسل آینده هدیه داد.

انواع بیماریهای لثه در کودکان :

  • ژنژیویت مزمن یا التهاب لثه: در بچه ها شایع می باشد. لثه ها قرمز و متورم هستند و به راحتی خونریزی می کنند. اغلب این حالت به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان می باشد که با مراقبت های دندانپزشکی مثل جرمگیری و برساژ دندان و نیز رعایت بهداشت مثل استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان قابل درمان و پیشگیری است. گاهی اوقات نیز تنفس دهانی و یا شروع دوره بلوغ، لثه را مستعد التهاب می نمایند.
  • تنفس از طریق دهان می تواند باعث تورم لثه ها خصوصا در دندانهای جلو شود. تنفس دهانی را با باز ماندن دهان به هنگام خواب می توانید تشخیص دهید.
  • در صورت عدم درمان، ژنژیویت می تواند به تدریج به پریودنتیت (پیوره) تبدیل گردد که خود دارای انواع مختلفی است. در پریودنتیت مهاجم شروع بیماری از سنین پایین می باشد (حتی ۸-۷ سالگی) .
    برخی بیماریهای ویروسی مثل تبخال ممکن است به شکل قرمزی ،التهاب و تورم لثه ها و مخاط دهان بروز کنند که همراه با سوزش شدید میباشد.به این حالت ژنژیواستوماتیت هرپتیک گفته می شود که علایم عمومی آن تب و لرز و مشابه سرماخوردگی! می باشد.

    پیشگیری از بیماریهای لثه:

    از آنجایی که تشخیص زودرس می تواند بزرگترین شانس جهت درمان این بیماریها باشد، لذا معاینه دقیق لثه ها در معالجات دندانپزشکی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
    برای اینکه فرزندتان در تمام طول زندگی خنده های زیبا و سالم داشته باشد لازم است :

    • برنامه ای برای مراقبتهای در منزل و مراجعات دندانپزشکی داشته باشید. اگر در حال حاضر فرزند شما بهداشت دهان خود را رعایت نمی کند، سعی کنید هم اکنون این عادات او را تغییر دهید.
    • در صورت مشاهده علایمی چون خونریزی از لثه حین مسواک زدن یا گاز زدن خوراکی های سفت، تورم لثه و یا بوی بد دهان در کودک یا نوجوان به ویژه هنگامیکه سابقه بیماری لثه در والدین و یا اقوام نزدیک وجود داشته باشد، حتما به دندانپزشک متخصص کودکان، و در صورت صلاحدید وی به متخصص بیماری های لثه مراجعه نمایید و دستورات آنها را پیگیری نمایید تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.

    از آنجا که درمان ارتودنسی اغلب در سنین پایین صورت می گیرد لذا مراقبت های بهداشتی دهان و دندان در این سنین بسیار با اهمیت است. گاهی پوسیدگی های عمیق دندان و عفونت ناشی از آنها، به شکل یک برجستگی در لثه همراه با خروج چرک دیده می شود که اغلب با عفونت لثه اشتباه می گردد. در این موارد دندان مسبب را باید درمان نمود.

    نخ دندان کشیدن:

    زمان شروع استفاده از نخ دندان برای کودکان، زمانی است که فاصله ی بین دندانها بسته می شود و مسواک زدن به تنهایی قادر به تمیز کردن سطوح بین دندانها نمی باشد.

    مسواک زدن :

    روش مناسب برای مسواک زدن دندانهای کودکان استفاده از حرکات چرخشی کوتاه است. بدین صورت که برس های مسواک بر روی دندان و حاشیه لثه ها قرار گرفته و مسواک با حرکات دورانی کوتاه به حرکت درآورده شود. فراموش نکنید که علاوه بر سطح بیرونی دندانها، سطوح داخلی و سطح جونده آنها نیز مسواک زده شود. مسواک مناسب برای کودکان مسواک های با اندازه سرکوچک و برس های نرم می باشد. با رعایت اصول ساده فوق سلامتی دندانها و لثه های کودکان خود را برای تمام طول عمر تضمین کنید. در مراجعات منظم خود به دندانپزشک روش مسواک زدن دندانهای کودکتان را با وی مرور کنید تا در صورت وجود خطا اصلاح گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

بیماریهای لثه در کودکان,فوق تخصص لثه در ارومیه,متخصص جراحی لثه در ارومیه,متخصص لثه خوب در ارومیه,بهترین دکتر لثه در ارومیه,لثه در ارومیه,بهترین دندانپزشک ارومیه,درمان لثه کودکان در ارومیه,متخصص لثه در ارومیه,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 3 =