سه شنبه , ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

بیماری زرد زخم Impetigo

بیماری زرد زخم  Impetigo

زرد زخم  چیست؟

زرد زخم یک نوع بیماری عفونی پوستی و واگیردار می باشد.

این بیماری معمولا در اطراف لب، بینی، گوش و قسمت های از دست و پا ها بروز می کند.

عامل این بیماری باکتری های استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوس اورئوس هستند، بیماری پوستی زرد زخم میتواند به وسیله یکی از این دو باکتری ایجاد شود. کل بدن می تواند به زرد زخم آلوده شود، اما اطراف دهان و بینی نخستین نقطه ای است که به بیماری مبتلا میشود، تاول های کوچک ناشی از بیماری معمولا حاوی عفونت بوده و سریعا می ترکند و زخم های زرد رنگی را نیز ایجاد می کنند.

زرد زخم تاول های زرد رنگ عفونی میباشند که با خاراندن پاره و انتشار میابند، باکتری ها می توانند به تمام نقاط بدن انتقال یابند و سطح زیادی از پوست را درگیر کنند.

در بعضی از افراد باکتری استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوس اورئوس یک نوع باکتری عادی بوده که در دماغ و گلو وجود دارند، این جانوران ذره بینی بی ضرر بر روی پوست انسان زندگی می کنند، ام اگر پوست به وسیله چیز تیزی بریده شود و یا اینکه خراش داده شود و یا حتی در شرایطی مانند اگزما، باعث عفونت پوست و در نهایت زرد زخم میشود.

انواع زرد زخم:

  • زرد زخم تاولی 
  • زرد زخم غیر تاولی

زرد زخم تاولی:

این نوع زرد زخم کمتر رایج است و چندان واگیر دار نیست، و در بیشتر موارد توسط باکتری استافیلوکوس اورئوس ایجاد میشود. زرد زخم تاولی اکثرا در میان کودکان و نوزادان تازه متولد شده شایع می باشد. تاول ها در این نوع زرد زخم بزرگتر و پر مایعی زرد رنگ بوده که پس از سه روز می ترکند و رنگ قهوه ای روشن بر روی تاول به وجود می آید.

زرد زخم غیر تاولی:

این نوع زرد زخم رایج ترین زرد زخم بوده که زرد زخم مسری (Contagiosa) هم می نامند و بیش از ۷۰ درصد موارد را تشکیل می دهد ، زرد زخم غیر تاولی ناقل تر از نوع تاولی است که توسط یکی و یا هر دو باکتری به وجود می آید، تاول های این نوع زرد زخم کوچک و به سرعت می ترکند و پوسته ای زرد رنگ بر روی تاول به وجود می آید. البته در نوع غیرتاولی کودک کمتر دچار تب شده، ولی ممکن است عفونت باعث بزرگی و تورم گره‌های لنفاوی در مناطق درگیر بدن شود.

علائم بیماری زرد زخم ؟

  • علائم بیماری زرد زخم معمولا با یک بثور پوستی به رنگ قرمز و تعدادی از تاول های ریز بروز می کند، این تاول اغلب در قسمتی از پوست که قبلا دچار ضایعه شده ایجاد میشوند.
  • تاول ها ممکن است خارش داشته باشند، و یا گاهی بیمار تب خفیف داشته باشد.
  • تاول ها حاوی چرک بوده و زمانی که می ترکند مایع زرد رنگی از آن خارج میشود، تاول ها در مدت زمان ۲۴ ساعت بزرگ و پاره میشوند.
  • باکتری های استافیلوک سمی تولید می کنند که شدت عفونت زایی را گسترده می کند.
  • علائم زرد زخم پس از سه روز ظاهر میشوند، اما در صورتی که باکتری آلوده کننده استافیلوکوس اورئوس باشد علائم بیماری پس از ده روز مشخص میشود.
  • تب، تورم غدد لنفاوی، احساس تهوع و ناخوشی از دیگر علائم زرد زخم هستند.

نکته مهم: بهداشت و تغذیه نامناسب، آب و هوای گرم و مرطوب، وجود یک بیماری دیگر که ایمنی بدن را تضعیف می کند، حساس بودن به نور خورشید و یا لوازم آرایشی و بهداشتی مانند صابون میتوانند باعث تشدید شدن بیماری زرد زخم شوند.

درمان زرد زخم :

چنانچه علائمی مانند زرد زخم داشتید بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک متخصص بیماری های پوستی مراجعه کنید، درمان زرد زخم همانند دیگر بیماری ها به نوع و شدت آن وابسته است، اگر زرد زخم از نوع معمولی باشد میتوانید آن را با استفاده از صابون های ضد باکتری و یا پماد های موضعی آنتی بیوتیکی ضد عفونی کنید.

همچنین ملافه، حوله، و یا لباسهای که شخص بیمار پوشیده است را جداگانه بجوشانید. تا آنجایی که میتوانید بیمار را از خاراندن تاول ها منع کنید. زخم ها را پس از بهبودی میتوانید با کرم نرم کننده مرطوب سازید.  مدرسه نرفتن کودکان در زمان بیماری ضروری است.

 

 

 

 

 

 

 

زرد زخم  چیست, انواع زرد زخم, زرد زخم غیر تاولی, زرد زخم تاولی, علائم زرد زخم چیست, بیماری پوستی زرد زخم در بین چه افرادی شایع است, درمان زرد زخم چیست, بیماریهای پوستی کدامند, پزشکان متخصص بیماریهای پوستی ارومیه, پزشک فوق تخصص بیماریهای پوستی ارومیه, زخم مسری ,Contagiosa بیماری های عفونی پوستی کدامند , پزشکان متخصص بیماری های عفونی ارومیه, علل بیماری زرد زخم چیست,

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 17 =