پنج شنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
التهاب-و-انواع-آن
التهاب-و-انواع-آن

التهاب چیست و انواع التهاب

التهاب چیست؟

هنگامی که بدن ما آسیب می بیند ، مانند خراش ، سوختگی، بریدگی، زخم، غفونت و هر نوع آسیبی دیگر، بدن به صورت اتوماتیک در مقابل این آسیبها از خود واکنش نشان میدهد. این واکنش های موضعی اکثرا بصورت خارش ، قرمزی، گرمی و تورم نمایان میشوند، و به آن التهاب میگویند

انواع التهاب؟

انواع التهاب را به چند صورت میتوان تقسیم بندی کرد

تقسیم بندی نسبت به طول مدت : التهاب مزمن – التهاب حاد- التهاب بینابینی

تقسیم بندی نسبت به عوامل و عوارض آن: التهاب های :ساده- ویژه- چرکی – سمی – واکنشی – زایا – نزله‌ای – پارانشیمی – سروزی – ضربه‌ای – قرحه‌ای

انواع التهاب بر اساس نقاط مختلف بدن:

  • التهاب تیرویید (تیروییدیت):
    تیرویید یک غده در قاعده گردن و کنار نای است، نام دیگر آن سپردین آماس است، هنگامی که تیروئید ملتهب میشود به آن التهاب تیرویید میگویند و این نوع التهاب در زنان میانسال شایع تر است
  • التهاب زبان (گلوسیت):
    این التهاب اکثر بصورت حاد یا مزمن و گاها مسری است. (نام دیگر آن زبان آماس است)، در التهاب زبان رنگ زبان اکثرا قرمز روشن و متورم یا زخمی شده ، اگر سطح زبان سیاه گردد و نوک و لبه ها آن قرمز شود ممکن است نشانه هایی از این بیماری باشد.
  • التهاب عنبیه: (التهاب یوئیت)
    در لایه میانی چشم لایه ای به نام یوه قرار دارد که عنبیه چشم ، جسم مژگانی و مشیمیه را تشکیل میدهد، هنگامی که بافت یوه ملتهب میشود به آن التهاب عنبیه میگوییم. این التهاب در اکثر مواقع مزمن بوده و منجر به آب مروارید، آب سیاه، کم یا زیاد شدن فشار چشم و مشکلات شبکیه و کرتوپاتی باند شود که نهایتا باعث کاهش بینایی فرد شود. التهاب عنبیه به سن بستگی نداشته و ممکن است در هر سنی بروز کند.
  • التهاب قرنیه (کراتیت):
    به لایه سطحی چشم قرنیه میگویند، هنگامی که التهاب در این بخش صورت میگیرد، همراه با درد و اختلال در دید خواهد بود. با ملتهب شدن این بخش باید فورا به پزشک متخصص مراجعه کنیم. (آین بیماری گاهی با التهاب ملتحمه اشتباه گرفته میشود)
  • التهاب ملتحمه (کنژنکتیویت):
    این التهاب معروف به قرمزی چشم است که غشاء نازک و شفافی از چشم که روی سفیدی چشم قرار گرفته است ممکن است به دلیل عفونت و یا غیر عفونت ملتهب میشود.
  • التهاب گردنه رحم:
     این عفونت معمولا از راه جنسی منتقل و ایجاد شده و میتواند به دیواره رحم و لوله های فالوپ حرکت کرده و موجب بیماری التهابی لگن و مشکلاتی در بارداری شود.
  • التهاب گوش (اوتیت) :
    عفونت و التهاب گوش از شایع ترین نوع التهاب میباشد و ممکن است قسمت میانی گوش (التهاب میانی گوش) و یا قسمت خارجی گوش مانند لاله و کانال شنوایی گوش (التهاب خارجی) ملتهب شود.
  • التهاب مثانه (سیستیت):
    شایعترین عامل ایجاد التهاب مثانه باکتری گرم منفی است. که علائمی مانند سوزش ادرار ، تکرار ادرار و احساس فوری دفع ادرار را دارد. این بیماری باید زود درمان شود وگرنه ممکن اس عفونت به سایر نقاط بدن نفوذ کند و موجب پیلونفریت گردد.

عوامل بوجود آورنده التهاب کدامند؟

عوامل زیادی ممکن است به التهاب منجر شود، از جمله باکتری ها، ویروسها، قارچ ها، مواد سمی ، مواد شیمیایی حساسیت زا، یخ زدگی ، گرما، اشعه فرابنفش و پرتوهای یون ساز، عفونت های ناشی از بیماریها ، زخم و خراش، و در برخی افراد حتی اجسامی مانند خس و خاشاک میتوانند به التهاب بدن بیانجامند. علاوه بر این موارد گاهی بدن به صورت خودکار با انجام واکنشهای خود ایمن در پی رماتیسم با ایجاد التهاب میکوشد عواملی که موجب آسیب رسانی به بدن هستند را از بین ببرد.

علائم و عوارض التهاب کدامند؟

هنگامی که قسمتی از بدن التهاب پیدا میکند، قسمت آسیب دیده از سایر بافتها جدا میشود و بافتهای آسیب دیده بوسیله ی لخته های فیبرینوژن مسدود میشوند و به سختی مایعی در آن جریان میکند، و این نتیجه عکس العمل بدن برای ترمیم بافتهای آسیب دیده است که باعث میشود انتشار باکتری ها و سموم در بدن به تاخیر بیافتد.

چه غذاهایی برای درمان التهاب مفیدند؟

برای التیام التهاب مصرف گوجه فرنگی، سبزی با برگ سبز تیره مانند کلم و اسفناج، روغن زیتون، بادام و گردو، ماهی چرب (امگا۳ یک ضد التهاب قوی است)، توت، زغال اخته، پرتقال و گیلاس و سیب و روغن کلزا (کانولا) و  تخم کدو تنبل  توصیه میشود. و در کل موادی که حاوی پلی فنولها هستند ، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند. علاوه بر این غذا ها باید آب زیادی مصرف شود مخصوصا آب تازه و سالم و همچنین آبمیوه های طبیعی تازه، چای گیاهی و آب سبزیجات و شیر کم چرب

 

 

چه غذاهایی برای درمان التهاب مفیدند؟, علائم و عوارض التهاب کدامند؟, عوامل بوجود آورنده التهاب کدامند؟,انواع التهاب؟,التهاب چیست؟, Inflammatory_disease

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 12 =