جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

خونریزی شدید در کودکان

خونریزی شدید در کودکان

وقتی رگ هایی که خون را به بدن می رسانند پاره یا بریده شوند، خونریزی اتفاق می افتد. اگر پوست صدمه ببیند، خونریزی خارجی است. اما خونریزی داخلی هم وجود دارد .

بریدگی ها یا خراش های کوچک اگر در معرض هوای آزاد قرار بگیرند، زودتر خوب می شوند: بنابراین می توانید از باند پیچی صرف نظر کنید مگر اینکه زخم در منطقه ای باشد که احتمال آلوده شدن آن یا کثیف کردن لباس های کودک وجود داشته باشد. برای بریدگی ها و خراش های عمیق تر، از یک چسب زخم معمولی استفاده کنید اما قبل از آن مطمئن شوید که پوست تمیز و خشک است.

خونریزی شدید ، خطرناک و رنج آور است و باید به عنوان یک مورد اورژانس تحت درمان قرار بگیرد . اگر کودک خون زیادی را از دست بدهد ، دیگر اکسیژن کافی برای سلول های بدن وی وجود نداید و این امر باعث به وجود آمدن شوک و بییهوشی در او می شود. خونریزی سریعا باید درمان شود ، و باید به کودک حود اطمینان خاطر بدهید.

روی محل زخم را محکم فشار دهید.

می توانید کف دست را مستقیم روی زخم بگذارید یا از  پارچه تمیزی استفاده کنید و آن را طوری فشار دهید تا خونریزی بند بیاید.

قسمت صدمه دیده باید بالاتر از سطح قلب کودک نگه داشته شود. 

روی زخم را با یک پوشش تمیز بدون کرک که بزرگتر از خود زخم می باشد ، بپوشانید تا به زخم نچسبد.محل جراحت را در صورت امکان بالاتر از سطح قلب فرزندتان نگه دارید، یعنی دست یا پای او را روی یک بالش بگذارید.

پانسمان باید توسط یک باند محکم شود

البته نه چندان محکم که باعث قطع جریان خون شود. اگر پانسمان خونی شد ، یک گاز یا پد اضافی را روی آن بگذارید ، اگر پانسمان دوم هم خونی شد، هر دوی آنها را بردارید و مجددا این کار را از نو شروع کنید.

کودک را بخوابانید

هم چنان عضو آسیب دیده را بالا نگه دارید و علائم شوک را کنترل کنید.

کودک را سریعا به بیمارستان برسانید

چون ممکن است عضو آسیب دیده نیازمند بخیه باشد ، اورژانس را خبر کنید یا از شخص دیگری بخواهید که رانندگی کند و خودتان مراقب کودک باشید . از دو روش می توانید استفاده کنید:

الف: در حالی که روی زخم را فشار می دهید کودک را در آغوش بگیرید.

ب:کودک را بخوابانید : طوری که سر او پایین قرار گرفته باشد.(چیزی سرش نگذارید.) روی زخمرا به مدت ۱۰ دقیقه فشار دهید.

 

اگر خونریزی بعد از ۱۰ دقیقه اعمال فشار مستقیم متوقف نشد، به اورژانس بروید.

اما اگر خونریزی قطع شد، وجود شیشه، خاک و سایر مواد خارجی در زخم را بررسی کنید.

اگر چیزی دیدید، سعی کنید آن را با گرفتن زیر شیر آب سرد خارج کنید.اگر این کار تأثیری نداشت، از یک موچین بسیار بسیار تمیز، از قبل ضدعفونی‌شده و خشک برای برداشتن یک خرده شیشه استفاده کنید.

اگر چیزی عمیقاً در زخم فرو رفته یا جسم بزرگی در پوست گیر کرده است، آن را بیرون نیاورید، چون این کار می‌تواند باعث خونریزی بیشتر شود و به جایش، کودکتان را به اورژانس ببرید.

اما اگر زخم عمیق نبود و چیزی در گوشت کودک فرو نرفته بود، زخم را با ملایمت با صابون و آب گرم بشویید و آن را با دقت خشک کنید.

زخم را فوت نکنید، فوت کردن زخم ممکن است حال کودکتان را موقتا بهتر کند اما فکر خوبی نیست، چون می‌تواند میکروب‌های بیشتری را وارد زخم کند

 

هشدار:

اگر انگشت دست یا پا قطع شد ، آن را سرد نگه دارید . روش صحیح این است که عضو قطع شده را داخل پارچه تمیزی بگذارید کهدورآن پر از یخ باشد .

هرگز عضو قطع شده را نشویید و یا در تماس مستقیم با بخ نگذارید. روی سطح عضو قطع شده پنبه نگذارید.

محافظت از عضو قطع شده(آمپوتاسیون)

گاهی اوقات می توان عضو قطع شده (مثل انگشت) را به کمک جراحی میکروسکوپی دوباره به بدن وصل کرد.این امری حیاتی است که کودک و عضو قطع شده را هر چه سریعتر به بیمارستان رساند.

  1. گاز استریل یا پدی را روی زخم بگذارید و محکم فشار دهید. اگر امکان دارد قسمت قطع عضو شده را  بالتر از سطح قلب کودک بگیرید
  2. روی پد را محکم باند پیچی کنید و برای اطمینان بیشتر از چسب یا از باند انگشتی استفاده کنید.
  3. کودک را بخوابانید و با اورژانس تماس بگیرید. به امدادگران اورژانس بگویید که چه اتفاقی افتاده است

 

خونریزی ,خونریزی کودک,خونریزی شدید در کودک,درمان خونریزی شدید,,,,,,,,,,

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =