سه شنبه , ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

عفونت های مثانه و کلیه در دوران بارداری

عفونت های مثانه و کلیه در دوران بارداری

بارداری می تواند شما را سرمست از لذت مادرانه کند و باعث شود احساس کنید چیزی اعجاب انگیز برای بدنتان در حال اتفاق است. ولی مراقب باشید بارداری از شما موجودی فوق بشری نمی سازد. همچنین نسبت به تمام بیماری ها و سایر مشکلاتی که در ارتباط با سلامتی می تواند هرکسی را که در انتظار فرزندی نیست متاثر کند، آسیب پذیرید.

عفونت مجاری ادرار ممکن است در هر یک از بخش‌ های مجاری ادرار ایجاد شود. مجاری ادرار شامل کلیه‌ هاست که ادرار در آنها ساخته می‌شود و مسیر هایی که ادرار را از کلیه به مثانه منتقل می‌کند و از آنجا به مجاری دفع ادرار که ادرار را از مثانه به محل دفع آن هدایت می‌کند.

زمانی که بیماری در دورانبارداری بروز می کند ، می تواند پیامد های خاصی در بر داشته باشد.

ابتلا به عفونت در دروان بارداری

هر چه هم سعی کنید ،ممکن است اجتناب از تماس با هر فردی که ناقل عفونتی است ، در طول دوران بارداری غیر ممکن باشد. به خاطر داشته باشید اکثر عفونت ها در نهایت صدمه ای به بچه نمی زند ، فقط برای مدتی باعث می شود زندگی برای شما ناراحت کننده تر شود.حاملگی با مشکلات سلامتی همراه است ولی نمی توان از کنار همه این مشکلات رد شد، زیرا تعدادی از آنها مانند عفونت کلیه به توجه فوری ، نیاز دارند. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مجاری ادراری در طول بارداری موجب کاهش جریان ادرار می شود، که موجب عفونت باکتریایی در قسمت پایینی مجاری ادراری می شود و کم کم به سمت مثانه و سپس به یک یا هر دو کلیه نیز گسترده می شود.

توجه کافی به عفونت ادراری در دوران بارداری و پیگیری دقیق درمان آن تا زمان بهبودی کامل اهمیت بسیار زیادی دارد. منظور از بهبودی کامل زمانی است که نتیجه آزمایش ادرار شما وجود باکتری در آزمایش کشت ادرار را نشان نمی دهد.

عفونت های مثانه و کلیه

عفونت های مثانه به دو نوع عمده مطرح می شود:

بیشتر مواقع، باکتری‌ها در مثانه متوقف و در همان محل تکثیر می‌شوند که باعث التهاب و ایجاد علائم عفونت مثانه خواهد شد. التهاب مثانه یا سیستیت در خانم‌های ۲۰ تا ۵۰ سال که رابطۀ جنسی دارند نسبتاً شایع است.

خانم هایی که علایمی دارند و خانمهایی که ندارند.نوع >>پنهان<< (بدون علامت) آن شایع است، که حدودا ۶ درصد از زنان باردار رخ می دهد.نوع دیگر، که به آن سیستیت (التهاب مثانه) گفته می شود، با علایمی همراه می شود که عبارت است از:

  • احساس مداوم نیاز به دفع ادرار
  • احساس ناراحتی در بالای استخوان شرمگاهی( جایی که مثانه قرار دارد)
  • تکرار ادرار بیشتر
  • احساس درد همراه با دفع ادرار

در صورت بروز هر نوع عفونت مثانه، دکتر آن را با آنتی بیوتیک درمان می کند.

عفونت ادراری درمان نشده، خطر ابتلا به عفونت کلیه در دوران بارداری را افزایش می‌دهد، عفونت کلیه ممکن است به زایمان زودرس بیانجامد.

عفونت مثانه در صورت عدم درمان ، می تواند به عفونت کلیه منجر شود، که به پیلونفریت نیز معروف است. عفونت کلیه همان علایمی را دارد که سیستیت توضیح داده شد، مضاف بر تب بالا و درد پهلو ( احساس درد بر یک یا هر دو کلیه) .درد پهلو برای کسی که سنگ کلیه دارد نیز می تواند بروز کند. تفاوت : عفنت کلیه موجب بروز درد مداوم می شود، در حالی که سنگ های کلیوی درد شدید تر ، ولی متناوب ایجاد می کند . همچنین ، سنگ های کلیوی اغلب با مقدار کمی  خون در ادرار همراه است.

در صورت بروز عفونت کلیه در دوران بارداری باید زنان باردار در بیمارستان بستری شده و آنتی بیوتیک وریدی دریافت کنند و از نظر علائم زایمان زودرس تحت نظر باشد. پس از درمان باید مرتباً آزمایش ادرار را تکرار کرده و برای باقی مانده دوران بارداری تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گیرند، زیرا همواره در معرض خطر عود عفونت کلیه قرار دارند.

در صورتی که پزشک  شما پیلونفریت را برای شما تشخیص دهد، ممکن است شما را برای چند روز در بیمارستان بستری کند تا بتوانید آنتی بیوتیک داخل وریدی دریافت کنید. از آنجا که عفونت های کلیوی در دوران بارداری احتمال عود مجدد دارد ، ممکن است پزشک شما مایل باشد تا باقیمانده ی دوران بارداری یک آنتی بیوتیک روزانه نیز برایتان تجویز کند.

عفونت کلیه که به عنوان التهاب لگنچه و کلیه نیز شناخته می شود، زمانی به وجود می آید که عفونت وارد قسمت بالایی مجاری ادراری می شود این مشکل منجر به التهاب بافت کلیه و لگن خاصره می شود. عفونت اغلب به دلیل باکتری اشریشیا کلی ایجاد می شود که از مجرای ادرار می گذرد و وارد مثانه و کلیه می شود، باکتری دیگری که می تواند باعث عفونت مجاری ادراری شود، کلبسیلا پنومونیه است. عفونت به دلیل تغییر در مجاری ادراری ،مانند بزرگ شدن کلیه یا فشرده شدن میزنای و مثانه، به وجود می آید.

ناراحتی لگن یا درد قسمت تحتانی شکم که اغلب در قسمت فوقانی استخوان لگن نمایان می شود، افزایش دفعات دفع ادرار و احساس فشار و نیاز به ادرار کردن به طور مکرر حتی زمانی که میزان ادرار در مثانه بسیار کم است، ادرار بدبو و کدر، همچنین وجود خون در ادرار  از علایم سیستیت است.

 

۳۷۸

 

 

 

عفونت های دوران بارداری,عفونت بارداری,بارداری,زن باردار,دوران بارداری,عفونت مثانه,عفونت کلیه,,عفونت مثانه در دروان بارداری,عفونت کلیه در دروان بارداری,عفونت مثانه,عفونت مثانه بارداری,عوارض عفونت مثانه,عوارض عفونت مثانه در دوران بارداری,درمان عفونت مثانه,عفونت مثانه در دوران بارداری,,عفونت کلیه,عفونت کلیه بارداری,عوارض عفونت کلیه,عوارض عفونت کلیه در دوران بارداری,درمان عفونت کلیه,عفونت کلیه در دوران بارداری,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + شش =