شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
جراحی انتهای ریشه دندان چيست
جراحی انتهای ریشه دندان چيست

جراحی انتهای ریشه دندان

جراحی انتهای ریشه دندان چیست و چه زمانی توصیه می شود؟

موارد تجویز جراحی انتهای ریشه دندان شامل حالات مختلفی می باشد اما مهمترین دلیل آن عدم موفقیت روت کانال تراپی یا معالجه ریشه دندان است. آشنایی با این نکته مهم است که در بسیاری از موارد نتیجه درمان های اولیه و همچنین درمانهای مجدد ریشه دندان با شکست مواجه می شود و علی رغم تلاش های درمانی همکاران دندانپزشک، بیماری های التهابی انتهای ریشه دندان در بررسی های بالینی و رادیوگرافیک خودنمایی می کنند پس در چنین مواردی که درمان های غیر جراحی نتوانسته اند مشکل بیمار را برطرف نمایند چاره ای غیر از درمان کشیدن دندان و یا جراحی انتهای ریشه دندان باقی نمی ماند.

بدیهی است که کشیدن دندان باعث بی دندانی و ایجاد اشکال در سیستم جونده فرد می شود  و لازم است که با درمانهای جایگزین گران قیمت بعدی مثل ایمپلنت و یا پروتزهای دندانی جبران گردد تا دندان های مجاور تغییر جهت نداده  و بیمار دچار مشکلات بعدی نگردد. متخصصین درمان ریشه معتقد هستند  که چون درمانهای فوق نیازمند زمان، هزینه و حتی بعضی مواقع دستکاری دندان های سالم مجاور هستند بهترین راه هزینه اثر بخش درمانی برای بیماران انجام درمان های جراحی انتهای ریشه دندان است زیرا فقط با انجام جراحی انتهای ریشه دندان است که نگهداری دندان طبیعی برای بیمار امکان پذیر می باشد.

مراحل انجام جراحی انتهای ریشه دندان

 زمانیکه که علیرغم انجام معالجه ریشه دندان، همچنان عفونت و التهاب در انتهای ریشه دندان باقی می ماند و به همین دلیل استخوان اطراف ریشه دندان از بین رفته باشد یک بافت التهابی در انتهای ریشه دندان شکل می گیرد که دندانپزشک با انجام جراحی انتهای ریشه پس از کنار زدن بافت لثه، این بافت ملتهب و همچنین قسمت انتهایی ریشه دندان را خارج می کند.

 بعد از آن مجرای ریشه دندان از انتها به طول تقریبا  ۳ میلیمتر با استفاده از ابزارهای خاص و تخصصی مجدداً خالی و تمیز شده و با استفاده از یک ماده زیست سازگار مناسب پر می گردد  تا ارتباط مجرای ریشه دندان را با محیط داخلی بدن قطع شود. در آخر بافت لثه دوباره به جای اولیه بازگردانده می شود و بخیه زده می شود.

میزان موفقیت جراحی انتهای ریشه دندان چقدر است؟

معمولاً اگر مراحل کار به صورت دقیق و صحیح انجام شود شانس موفقیت این درمان بیشتر  از ۷۰ درصد است و پس از تقریبا شش  ماه مجدداً استخوان سالم در انتهای ریشه دندان ساخته می شود که با بررسی رادیوگرافیک تایید می شود

مزایای استفاده از CEM cement برای پر کردن انتهای ریشه

همانطور که گفته شد بهتر است در این روش  جراحی از یک ماده مناسب برای پر کردن انتهای ریشه دندان استفاده گردد. در قرنی که گذشت تعداد کثیری از مواد دندانی برای این منظور معرفی شده و کاربرد داشته اند. بیشترین  ماده مورد استفاده برای این منظور آمالگام بوده که مطالعات عدیده ای به ذکر اشکالات آن و من جمله سمیت سلولی و حساسیت این ماده به رطوبت پرداخته اند. در طول دهه گذشته توصیه های زیادی برای استفاده از مواد زیست سازگاری که سمیت سلولی نداشته باشند و همچنین در حضور رطوبت و خون دچار اشکال نشوند، صورت گرفته است. سیمان مخلوط غنی شده کلسیمی (CEM cement) ماده ای می باشد که خوشبختانه به دلیل آبدوست (هیدروفیل) بودن در مجاورت خون دچار اشکال نمی شود و مطالعات انجام شده نشان داده اند که این ماده بدلیل نداشتن سمیت سلولی و همچنین زیست سازگاری با سلول های بدن باعث تسریع روند التیام و ساخته شدن استخوان در اطراف انتهای ریشه دندان می گردد و از همه مهمتر اینکه سلول های اختصاصی سیمان ساز برروی این ماده و عاج انتهای ریشه یک بافت سخت اختصاصی به نام سمنتوم می سازند که پدیده بسیار مثبتی در روند ترمیم پس از جراحی های انتهای ریشه به حساب می آید.
.

periapicalsurgery,جراحی انتهای ریشه دندان,جراحی انتهای ریشه دندان در ارومیه,جراحی ریشه دندان,جراحی ریشه دندان در ارومیه, ریشه دندان در ارومیه, ریشه دندان اورمیه,درمان ریشه دندان اورمیه,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =