جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
پارگی پرده گوش
پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش

پرده صماخ یا پرده گوش که از پوست نازکی تشکیل شده است بین گوش خارجی و میانی و در انتهای کانال گوش واقع شده است .

گوش به سه بخش خارجی، میانی و داخلی تقسیم می شود. لاله گوش پس از جمع آوری امواج صوتی، آنها را توسط مجرای (کانال) گوش به پرده صماخ می رساند. امواج صوتی پس از رسیدن به پرده گوش، سبب ارتعاش و خم شدن آن به سمت گوش میانی می شوند.

پشت پرده صماخ، سه استخوانچه کوچک در گوش میانی وجود دارد. ارتعاش پرده صماخ سبب به ارتعاش در آمدن این استخوانچه ها شده و امواج صوتی را به گوش داخلی می برند.

در گوش داخلی، حلزون گوش ارتعاشات صدا را به سیگنال هایی تبدیل می کند و آنها را به مغز می فرستد و همین روند، سبب شنیدن صدا توسط انسان می شود.

گوش میانی که در پشت پرده صماخ وجود دارد از هوا پر شده است. از طرفی گوش میانی توسط شیپور استاش به حلق متصل است و هوا در آن جریان دارد.

علاوه بر اینکه پرده صماخ باعث انتقال امواج صوتی می شود، وظیفه محافظت از گوش میانی را نیز بر عهده دارد و از ورود میکروب ها به گوش میانی جلوگیری می کند

دلایل پاره شدن پرده گوش

۱-هرگاه چیزی به پرده صماخ بچسبد.

۲- عفونت گوش میانی: اگر گوش میانی عفونت کند و بهبود نیابد، پرده صماخ را پاره می کند تا ترشحات عفونی از گوش خارج شوند.

۳- ضربه به گوش مانند سیلی زدن شدید

۴- تغییرات ناگهانی فشار هوا: زمانی که فشار هوا، به طور ناگهانی تغییر پیدا می کند، اختلاف شدید فشار هوا بین دو طرف پرده گوش منجر به خم شدن بیش از حد پرده گوش به سمت داخل و در نهایت پاره شدن آن شود. برای جلوگیری از این آسیب، در موقع بلند شدن یا نشستن هواپیما، به سرنشینان داخل آن مواد مکیدنی مانند شکلات می دهند تا با عمل مکیدن، تغییر شدید فشار بین دو طرف پرده گوش را کم کنند.

۵- صدای زیادو شدید : سروصدای ناگهانی و بلند مانند وقوع یک انفجار، باعث می شود یک مرتبه امواج صوتی زیادی وارد گوش شود که گاهی می تواند منجر به کاهش شدید شنوایی و وزوز گوشگردد.

۶- آسیب پرده گوش در اثر ورزش های مختلف

۷- استفاده از اشیای نوک‌تیز یا گوش پاک کن برای تمیز کردن گوش

 

چگونه بفهمیم که پرده گوشمان آسیب دیده است؟

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی و همچنین کارشناس شنوایی‌سنجی، با مشاهده کانال و پرده گوش توسط وسیله ای به نام اتوسکوپ، هر گونه آسیب و مشکلی را در پرده گوش تشخیص می دهد.

 پارگی پرده گوش باعث ایجاد چه مشکلاتی می گردد؟

– با پاره شدن پرده گوش، ورود آب آلوده و میکروب ها به گوش میانی امکان پذیر می شود.

-معمولا در اثر آسیب دیدن پرده گوش، کم شنوایی ایجاد می شود. البته میزان و نوع کم‌شنوایی به اندازه پارگی و محل آسیب دیده بستگی دارد.

– پوست اطراف ناحیه سوراخ شده می تواند رشد کند و کیسه ای به نام کلستاتوم را تشکیل دهد.

گاهی اوقات در صورت بروز سوراخ های ریز ممکن است مشکلی پیش نیاید و یا پرده گوش خودبه‌خود ترمیم شود.

علایم پارگی پرده گوش عبارتند از:

۱- وزوز گوش

۲- سرگیجه

۳- کاهش شنوایی

۴- ترشح مایع شفاف و یا چرک و خون از گوش

۵- توقف درد گوش به طور ناگهانی

 

۶- تهوع و استفراغ

موقع بلند شدن یا نشستن هواپیما، با مکیدن آب‌نبات جلوی آسیب پرده گوش را بگیرید

پیشگیری از آسیب دیدگی پرده گوش

– هر گاه به عفونت گوش مبتلا شدید (مخصوصا در کودکان)، سریعا به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید تا از پیشرفت عفونت و پاره شدن پرده گوش جلوگیری کنید.

– هنگام مسافرت با هواپیما، مراقب گوش های خود باشید. همانطور که اشاره شد موقع بلند شدن یا نشستن هواپیما، با مکیدن آب‌نبات جلوی آسیب پرده گوشتان را بگیرید و یا اگر نوزادتان همراه شماست، با دادن شیر از شیشه یا سینه به او، از مشکل در او نیز جلوگیری کنید.

– اگر جسمی به داخل گوش‌تان رفت (مخصوصا در کودکان)، سعی نکنید که خودتان آن را خارج کنید. حتما نزد پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بروید تا او این کرا را انجام دهد.

– در مقابل صداهای بلند و ناگهانی از گوش های خود محافظت کنید. اگر محل کار شما جایی پر سروصداست، در صورت لزوم از هدفون مخصوص که از ورود صدای بلند به گوش جلوگیری می کند، استفاده کنید.

– از هدفون و گوشی برای گوش دادن به آهنگ و صوت، در مدت زمان طولانی و با صدای بلند استفاده نکنید. استفاده از این هدفون ها خطر کم شنوایی تدریجی و حتی خطر پارگی پرده گوش را به دنبال دارد.

 

 

 

 

پارگی پرده گوش,پارگی پرده گوش,سیلی زدن به گوش,خونریزی گوش ,هزینه عمل گوش ,عوارض ضربه به گوش ,گوش درد بر اثر ضربه ,ضربه خوردن به گوش ,پاره شدن لاله گوش ,استخوان های کوچک گوش,Rupture of eardrum

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + چهار =