جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
سرماخوردگی و آنفلو آنزا در دوران بارداری
سرماخوردگی و آنفلو آنزا در دوران بارداری

سرماخوردگی و آنفلو آنزا در دوران بارداری

سرماخوردگی و آنفلو آنزا در دوران بارداری

اکثر مردم تقریبا سالی یک بار سرما می خورند، بنابراین این امر که اکثر خانم ها یک بار در دوران بارداری مبتلا می شوند، تعجب آور نیست .هیچ چیزی در مورد بارداری شما را نسبت به ویرو سرماخوردگی ضعیف نمی کند، ولی خستگی و احتقانی که با بارداری همراه است ، می تواند سرما خوردگی را شدیدتر نشان دهد. در هر حال ، سرماخوردگی عادی کاملا برای جنین در حال رشد بی ضرر است.معمولترین علایم  اولیه بیماری سرماخوردگی ،سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و گلو درد، عطسه ، کوفتگی و بدن درد و احساس خستگی  می باشد .

همان طور که همه می دانیم ، هیچ درمانی وجود ندارد ، بنابراین تناه راه ، درمان علایم است.  بر خلاف اعتقاد عامه ، اکثر داروهای سرما خوردگی – آنتی هیستامین ها ، شربت های ضد سرفه ، و امثال آن – هنگامی که به مقدار تجویز شده مصرف شود، برای خانم های باردار بی خطر است. بیماری سرماخوردگی که معمولا یک هفته تا ۱۰ روز طول می کشد معمولا با علایم خستگی ،احساس سرما ، عطسه و سر درد شروع می شود و با علایمی همچون سرفه ،گلو درد ،تب و آبریزش بینی ادامه می یابد.

در زیر پیشنهاد هایی برای رسیدن به علایم سرماخوردگی و آنقلو آورده ایم:

  • مایعات ، مایعات بیشتریبنوشید.

تمام بیماری های ویروسی موجب کم آبی بدن می شود، و بار دار تنها مشکل را تشدید می کند. زمانی که دچار سرما خوردگی یا آنفلو آنزا می شوید، به وفور آب ، آب میوه یا سودا بنوشید. از نوشیدن شیر خودداری کنید.

 

  • از یک تب بر استفاده کنید

مصرف استامینوفن به مقداز تجویز شده برای کمک به پایین آوردن تب بلا مانع است. این اقدام بهتنهایی کمک می کند تا مردم احساس بهتری پیداکنند.  به هر حال ، چنانچه تب شما بیش از چند روز ادامه داشت ، به دکتر خود خبر دهید.

  • استفاده از شربت ضد احتقان

سودوافدرین (سودافد) داروی ضد احتقان انتخابی برای دوران بارداری است. هیچ دلیلی حاکی از آن نیست که سودافد در صورت مصرف به مقدار عادی بعد از سه ماهه ی اول تاثیرات زیانباری داشته است. این اظهار احتمالا برای سه ماهه ی اول نیز صحت دارد ، ولی مطالعات اندکی بر روی آن صورت گرفته است.

  • از اسپری بینی استفاده کنید، ولی نه به مدت طولانی
  • در صورت  استفاده ی کوتاه مدت ( این اصل برای افراد غیر باردار نیز مصداق دارد) ، مصرف اسپری های ضد احتقان بینی بلا مانع است. اسپری های ضد احتقان ، با استفاده ی متناوب ، می تواند امکان تنفس راحت تری برای شما فراهم کند. با استفاده ی هر روزه ، تنها ممکن است مشکل را طولانی تر کند. اسپری های بینی آب نمک برای استفاده ی دراز مدت مناسب است، ئلی اغلب در کاهش احتقان زیاد موثر نیست.
  • غذای ساده بخورید

آخرین ، ولی قطعا نه کم اهمیت ترین کار این است که مقداری سوپ جوجه بخورید . مطالعات علمی نشان داده است سوپ جوجه دارای خواصی است که به کسانی که سرما خورده اند کمک می کند تا احساس بهتری به دست آورند، گرچه ، حتی هیچ کسی دقیقا نمی داند که آن خواص چیست.( به دستور غذایی مادر جوان که در بخش جانبی در همین نزدیکی آمده است نگاه کنید.)

می توانید از همین روش های درمانی برای سرما خوردگی عادی و عفونت های آنفلو آنزا استفاده کنید. اگر در دوران بارداری آنفلو آنزا شدید ، احتمالا همان تجربه ای را دارید که زمانی که باردار نیستید.

آلرژی های فصلی و تب یونجه

مردم عموما برای درمان آلرژی های فصلی آنتی هیستامین مصرف می کنند. داروهای قدیمی تر ، نسل اول ، مانند کلرفنیرامین (کلر تریمتن یا سینوتب) ، برای مدتی طولانی عرضه می شد، و اکثر متخصصان زنان با آن ها در دوران بارداری راحت بودند. آنتی هیستامین های جدیدتر ، از جمله کلاریتین یا زیرتک ، مزیت بیشتری دارد که موجب خواب آلودگی زیاد نمی شود. اگر چه محققان مطالعات زیادی بر روی این دارو ها در دوران بارداری انجام نداده اند، می دانیم هیچ گزارشی مبنی بر افزایش خطر نقص  عضو های جنینی یا اثرات نامطلوب وجود ندارد . سومین راه  یک اسپری بینی است که حاوی کرومولین یا مقدار کمی استروئید است و بسیار موثر نیز هست.

بسیاری از بیماران ما در مورد استفاده از راخ پات  در دوران بارداری سوال می کنند.چون هیچ دارو یا درمانی برای بهبودی سرماخوردگی وجود ندارد و داروهایی  هم که وجود دارند برای تسکین این بیماری می باشد پیشنهاد میکنیم قبل از مصرف هر دارویی با پزشک مشورت کنید.در ضمن یادآوری کنیم که آنتی بیوتیک ها ویروس ها را از بین نمی برند.

مردم آسیا قرن ها از این گیاه برای مبارزه با التهاب و سرما خوردگی پیش پا افتاده استفاده کرده اند. به طور کلی ، مردم از یک دارو یا مکملی که حاوی راخ پات است ، هنگامی استفاده می کنند که اولین علایم بروز سرما خوردگی  را احساس می کنند. سرما خورگی یک عفونت ویروسی مسری می باشد که در اثر تماس با فرد آلوده یا تماس با وسایل آلوده صورت می پذیرد و برخی مواقع عواملی مانند سرما، استرس و خستگی می توانند شرایط را برای فعالیت ویروس سرماخوردگی نهفته فراهم کنند. هیچ دلیلی حاکی از بروز مشل در دوران بارداری با استفاده از راخ پات وجود ندارد.

تنها تحقیقی که پیدا کردیم ، شامل تعداد معدودی از بیماران بود . اگر چه هیچ گونه اثات نامطلوبی پیدا نشده ، ولی هر گونه نتیجه گیری از چنین مطالعه ی محدودی ، مشکل است.

درصورتی که تب شما بیش از چند روز ادامه یافت ، یا چنانچه سرفه هایی با مخاط سبز رنگ یا زرد به وجود آمد ، یا مشکل تنفسی پیدا کردید ، برای اطمیناناز عدم ابتلا به ذات الریه ، با دکتر خود تماس بگیرید

 

 

سرماخوردگی,آنفلوآنزا,بارداری,آلرژی های فصلی و تب یونجه,استفاده از شربت ضد احتقان,,,,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۳۸۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − یک =