سه شنبه , ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

شکستگی استخوان در کودکان

شکستگی استخوان در کودکان

در نوزادان و خردسالان ، تشخیص شکستگی ، در رفتگی و رگ به رگ شدن مشکل است. همیشه این موارد را به عنوان شکستگی در نظر گرفته و کودک را جهت بررسی بیشتر به رادیولوژی بیمارستان ببرید.

استخوان های کودکان مانند شاخه های جوان و خمیده درختی است که به راحتی استخوان های سخت بزرگسالان نمی شکنند. شکستگس مویی (green stick) شایع ترین نوع شکستگی در کودکان است بدین صورت که استخوان ها خم می شوند و از هم جدا می شوند ، ولی نمی شکنند و باعث آسیب کمی در بافت های اطراف آن می شوند.

انواع دیگر شکستگی ها شامل شکستگی ساده ( استخوان در یک نقطه به وضوح می شکند) و شکستگی مرکب ( استخوان بیشتر از یک جا می شکند) می باشد. در هر شکستگی امکان آسیب به عروق خونی و عضلات اطراف آن وجود دارد.

کودک را آرام کنید

برای جلوگیری از حرکت کودک ،ابتدا بالا و پایین محل شکستگی را با دست نگه دارید و از فردی بخواهید بالش یا پتوی لوله شده ای را در اطراف زخم بگذارد.

سریعا کودک را به بیمارستان برسانید

اگر انتهای استخوان شکسته از پوست بیون زده است و یا زخمی وجود دارد که تا قشمت شکسته شده ادامه دارد ، روی زخم را با یک تکه گاز یا با پارچه استریل بپوشانید تا از عفونت جلوگیری کنید.

کودکان به دلیل اقتضای سن و بالا بودن انرژی بدنشان، مداوم در حال دویدن، پریدن و انواع حرکت و فعالیت های مختلف هستند اما گاهی این حرکات و فعالیت ها می تواند سلامت آن ها به خطر بیاندازد. شکستگی استخوان در کودکان یکی از این آسیب هاست که سلامت کودکان را به خطر می اندازد و بیشتر به دلیل عواملی همچون سرخوردن و افتادن برروی زمین رخ میدهد.

انعطاف پذیری از دیگر خصوصیات مهم استخوان های بچه ها است. وقتی ضربه ای به استخوان بچه وارد میشود استخوان مانند فنر خم و راست شده و شکسته نمیشود.

استخوان بچه ها در مقایسه با بزرگسالان میتواند نیروهای بیشتری را بدون اینکه شکسته شود تحمل کند که به خاطر قدرت انعطاف پذیری آن است.

علائم شکستگی استخوان

تصور نکنید که اگر کودک تان بتواند اندام‌ های حرکتی یا انگشتان دست یا پای خودش را حرکت دهد، پس آنها نشکسته‌ اند، چون این یک تصور غلط است! برخی از علائم هشدار‌ دهنده‌ٔ وجود شکستگی در استخوان بچه‌ها می‌تواند به شکل زیر باشد:

  • شنیدن صدایی خاص از استخوان
  • لنگیدن یا ناتوانی در ایستادن یا راه رفتن
  • امتناع از ایستادن یا راه رفتن
  • دست یا پای خم‌شده یا خارج‌شده از جایش
  • درد شدید، به ویژه در یک نقطه
  • کبودی
  • حساسیت به لمس
  • افزایش درد با هر نوع حرکتی

 

 

 

شکستگی,شکستگی استخوان,انواع شکستگی استخوان کودکان,شکستگی استخوان خردسالان,,,,,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =