جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

تنفس مصنوعی به نوزاد

تنفس مصنوعی به نوزاد

اگر نوزاد نفس نمی کشد ، شما باید هوای بازدم خود را به ریه های او بفرستید . این بدان علت است که نفس شما به حد کافی دارای اکسیژن است تا شخص دیگری رازنده نگه دارد . از فرد دیگری بخواهید اورژانس را خبر کند . اگر شما تنها هستید تنفس مصنوعی را یک دقیقه تا قبل از تماس با اورژانس ادامه دهید. از آنجایی که مغز نوزاد در زمان نه چندان طولانی خالی از اکسیژن می شود، در این وقفه احتمال ایجاد پیامد های ناگوار برای نوزاد وجود دارد . مطمئن باشید که شما می دانید هنگامی که قلب کودک از حرکت ایستاده چه باید بکنید.

احیای قلبی تنفسی یا CPR، یک اقدام نجات‌ دهنده است که شما می‌توانید برای نجات جان کودکی که هیچ علائمی از زندگی نشان نمی‌دهد، یعنی بی هوش است و نفس نمی‌کشد انجام دهید. احیای قلبی تنفسی با استفاده از فشار قفسه‌ سینه و تنفس مصنوعی، خون غنی از اکسیژن را تا زمان احیای کودک یا رسیدن اورژانس، در مغز و سایر اندام‌ های حیاتی کودک به گردش در می‌آورد. حفظ گردش خونِ حامل اکسیژن به جلوگیری از آسیب مغزی که می‌تواند طی چند دقیقه رخ دهد و باعث مرگ شود کمک می‌کند.

مطمئن شوید راه تنفس کودک با نگه داشتن سر کودک بین دو دست باز شده است.

یک نفس عمیق بکشید ، لب ها را دور دهان و بینی او قرار دهید و به آرامیدر ریه های او بدمید تا قفسه سینه اش بالا بیایید، سپس دهانتان را بردارید و صب کنید قفسه سینه سر جای خود برگردد. این عمل (( تنفس مصنوعی موثر )) نامیده می شود.

اگر قفسه سینه بالا نیامد ، برای اطمینان از باز بودن راه تنفس ، سر نوزاد را دوباره کنترل کنید . دهان را برای اطمینان از عدم وجود جسم خارجی کنترل کنید . دهان را برای اطمینان از عدم وجود جسم خارجی کنترل کنید و تنفس مصنوعی را ادامه دهید. ۵ بار تنفس مصنوعی بدهید و به محض اینکه توانستید دو نفس موثر در ریه های او بدمید، این کار را متوقف کنید.

اگر شما نتوانستید پس از پنج بار تلاش ، به کودک هوا برسانید مجددا گردش خون( نبض) را کنترل کنید.

اگر نمی توانید به او نفس بدهید و می دانید که نوزاد به واسطه چیزی دچار خفگی شده است، نبض را کنترل نکنید و عملیات احیا را بلا فاصله شروع کنید.

علایم جریان خون (نبض) را کنترل کنید . دوباره گوش خود را به صورت نوزاد نزدیک کنید. علایم حرکت (سینه) تنفس و یا سرفه را مشاهده کنید. بیش از ده ثانیه صبر نکنید . اگر شما علایمی مشاهده کردید ، تنفس مصنوعی را به مدت یک دقیقه یه میزان ۲۰ نفس در هر دقیقه ادامه دهید . سپس دوباره جریان خون را کنترل کنید. اگر نوزاد تنفس را شروع کرد ، او را بغل کنید و منتظر رسیدن اورژانس باشید.

اگر نوزاد نبض نمی زند ، عملیات احیا را شروع کنید

 

تنفس مصنوعی نوزاد برای جلوگیری از خفگی او الزامی است . مجاری تنفسی امکان دارد به علل مختلف از قبیل پریدن جسم خارجی به حلق، غرق شدن، در معرض دود غلیظ قرار گرفتن، عفونت جدی ریوی یا شوک الکتریکی بسته شوند. در چنین موارد تنفس نوزاد به سرعت باز نمی گردد و کودک از کمبود اکسیژن رنج می برد و احتمالا دچار صدمه مغزی می شود. اگر کمبود اکسیژن برای چند دقیقه طول بکشد ، ضربان قلب او قطع می شود و نیاز به احیای قلبی پیدا می کند.

تنفس مصنوعی نوزاد و کودکان مساله مهمی است که اگر به ان توجه نشود مشکلات زیادی را ایجاد میکند و حتی ممکن است سلامت انها را به خطر بیندازد.

حتی اگر کودک در زمان رسیدن کمک و اورژانس خوب به نظر برسد، باز هم یک پزشک متخصص باید او را معاینه کند تا مطمئن شوید که مسیر هوایی او کاملاً باز است و کودک تان دچار هیچ نوع جراحت داخلی نشده است.

همچنین خیلی بهتر است که یک فرد آگاه باشید و از قبل برای آموزش مراحل نجات کودک از خفگی اقدام کرده و آموزش دیده باشید. شاید بهتر باشد همین حالا برای یادگیری مراحل نجات یک کودک از خفگی در کلاس‌های مربوطه کمک‌های اولیه اقدام کنید.

 

 

تنفس مصنوعی,تنفس مصنوعی نوزاد,تنفس مصنوعی به کودک,نحوه تنفس مصنوعی به نوزاد,آموزش تنفس مصنوعی به نوزاد,عملیات احیا,,علایم جریان خون,عملیات تنفس مصنوعی به نوزاد,احیای قلبی تنفسی,احیای قلبی تنفسی کودک,,,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + نه =