جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
دندان قروچه
دندان قروچه

دندان قروچه

دندان قروچه

دندان قروچه، کاری غیر ارادی است. امروزه دندان قروچه یک پدیده رایج است و علت های گوناگون دارد.

می توان گفت یکی از عوامل بروز این مشکل ، فشار های روحی – روانی است. فشار های روحی باعث می شود برخی از افراد شب هنگام در هنگام خواب دندان قروچه کنند.

باید بدانید که کودکان هم به این بیماری مبتلا هستند .البته بسیاری از آنها پس از دوران کودکی این عادت را از دست می دهند.

گروهی از افراد در سنین بلوغ دندان قروچه می کنند و برخی دیگر ، این مشکل را ندارند.

به هر حال، اگر چه ممکن است دندان قروچه کودکان یک مشکل کوچک تلقی شود، اما همین پدیده به ظاهر کم اهمیت ، باعث می شود در بزرگسالی مشکلاتی بروز کند.

دندان ها بر اثر فشار های پی در پی ساییده می شوند و به مرور زمان شدت  ساییدگی به اندازه ای گسترش می یابد که مشکلات جدی ایجاد می کند.

به دلیل فشار به عضلات و مفصل های فک به هنگام دندان قروچه ، فک ها درد می گیرند که این درد ، صبح ها بیشتر است.

اگر دندان قروچه سال های طولانی ادامه داشته باشد به سختی درمان می شود و گاه درد های دایمی را به دنبال دارد.

فشار زیاد به دندان ها ، از رشد و بازسازی دندان ها جلوگیری می کند و به این ترتیب ترمیم ، پر کردن و روکش کردن دندان ها چندان موفقیت آمیز نخواهد بود، چون دندان قروچه باعث خرد شدن روکش و از بین رفتن محل پر شده می شود.

 درمان دندان قروچه

همانطور که گفته شد ، یکی از دلایل بروز دندان قروچه، مشکلات روانی است. اگر چه روان درمانی توسط روان پزشک می تواند تاثیر گذار باشد ، اما آنگونه که باید چشمگیر نیست.معالجه تاثیر گذار ، تخته بندی کردن دندان هاست.

دندان پزشک ابتدا فک بالا و پایین را با گچ قالب گیری می کند، سپس از موادی سخت و محکم ، یک تخته بندی برای دندان ها می سازد.

فرد بیمار باید هر شب این تخته بندی را در دهان بگذارد تا در صورت دندان قروچه آسیبی به دندان ها نرسد.

مراقبت از تخته بندی دندان بسیار ساده است.صبح ها پس از مسواک زدن باید تخته بندی را با مسواک یا برس زیر آب شست شو داد . البته نباید برای شستن آن از خمیر دندان استفاده کرد.

ممکن است دندان قروچه سال ها ادامه داشته باشد . به این ترتیب بیمار باید هر یک تا سه ماه یک بار به دندان پزشک مراجعه کند تا او دندان ها را معاینه کند و مشخص شود آسیب های وارد شده به دندان ها جدی است یا نه.

 

درمان دندان قروچه,دندان,دندان درد,,

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 17 =