پنج شنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
واسکولیت
واسکولیت

بیماری التهاب رگهای خونی(واسکولیت)

واسکولیت نام بیماری التهاب رگهای خونی می باشد که می تواند باعث ورم دیواره رگها و درنتیجه جریان گردش خون کاهش می یابد و حتی ممکن است رگها انسداد شوند و یا به بافتها و اندامهای مختلف بدن خون نرسد.

بیماری واسکولیت در هر قسمت از بدن می تواند رگهای خونی را تحت تاثیر قرار دهد و علائم گوناگونی را بوجود آورد این بیماری دارای عواض بالقوه ای می باشد.

دو نوع التهاب رگهای خونی وجود دارد :

نوع اول که از لحاظ شیوع نادر می باشد هیچ زمینه ای برای آن پیدا نمی شود.

نوع دوم که شیوع بالاتری دارد در اثر بیماری روماتیسمی مثل لوپوس و غیره ایجاد می شود .

از انواع بیماری واسکولیت می توان به بیماری کاوازاکی ،سندروم چرک اشتراوس و بیماری پورپورا اشاره کرد.

بسته به اینکه چه عضوی از بدن باعث التهاب شده ،آسیبی که این بیماری می تواند بوجود بیاورد می تواند متفاوت باشد.در واقع هرچه رگها و عروقی که درگیر این بیماری هستند بزرگتر باشد ،آسیب بیشتری را وارد می کنند و هرچقدر این رگها در نقاط جیاتی بدن قرار گرفته باشند آسیب جدی تری خواهد بود.

برای اینکه بیشتر مواقع این التهابات در اعضای داخلی بدن رخ می دهند و دیده نمی شوند ،علامت اصلی این بیماری التهاب و درد می باشد.این بیماری علائم گوناگونی دارد و در افراد مختلف متفاوت می باشد.اکثر افرادی که دچار این بیماری می گردند احساس ناخوشایندی به همراه تب، تعرق ، خستگی مفرط و کاهش وزن دارند البته اینها علائم اولیه بیماری واسکولیت می باشند و در صورت مشاهده این علائم باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

علائم این بیماری در نقاط مختلف بدن به شرح زیر می باشد:

در بینی باعث خشک شدن بینی و خونریزی بینی می شود.

در پوست باعث ایجاد لکه های قرمز برجسته بر روی پوست  و همچنین خونریزی سطحی پوست و باز شدن زخمهای سطح پوست می شود.

بعضی از گونه ای مختلف واسکولیت باعث تغییرات ناگهانی در دید و یا قرمزشدن و دردناک شدن چشم ها می شوند که در صورت مشاهده این علایم حتما باید به پزشک مراجعه شود.

بیماری واسکولیت باعث درد عضلانی و ضعیف شدن عضله ها می گردد.

این بیماری باعث سرفو تنگی نفس می شود.

سوزش و یا ضعف در بازوها و پاها و مشکل در دفع ادرار یا ادرار خونی از دیگر علائم این بیماری اند.

سفید یا آبی شدن رنگ انگشتان و سردرد ، درد فک ها و مشکلات بینایی نیز از علایم واسکولیت هستند.

 

در بیشتر مواقع علت دقیق بیماری واسکولیت ناشناخته می باشد.دلیل بعضی از انواع واسکولیت عفونت ها می باشند.البته ممکن است استفاده از یک دارو خاص نیز باعث بوجود آمدن این بیماری گردد.

اگر فکر احساس کردید به بیماری واسکولیت مبتلا شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید.

معالجات ضد ویروسی برای افراد مبتلا به هپاتیت و واسکولیت، تزریق داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، استفاده از قرص های استروئیدی،تزریق ایمونوگلوبولین برای بیماران مبتلا به نوع کاوازاکی،تعویض پلاسمای خونو دیالیز و تصفیه خون از راههای درمان واسکولیت می باشند.

تمرینات بدنی ، تغذیه  ، ترک سیگار و گرم نگه داشتن بدن می توانند توصیه های باشند که پزشک در کنترل و پیشگیری این بیماری پیشنهاد دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =