جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
هفته-35-بارداری
هفته-35-بارداری

هفته سی و پنجم بارداری

هفته ۳۵ بارداری

وضعیت جنین

فرزندتان این هفته به قدی حدود ۴۵/۷ سانتی متر رسیده است ولی به روند ثابت افزایش وزنش ادامه می دهد و از یک تا چند، گرم وزن اضافه می کند که شامل مقدار زیادی چربی می شود و تا روز زایمان ادامه می یابد. در حقیقت، قبلا در اواسط بارداری تان فقط دو درصد وزن بچه را چربی تشکیل می داد، اما حالا در هفته ۳۵ بارداری، این درصد به حدود ۱۵ رسیده و تا مرز ۳۰ هم خواهد رفت که یعنی بازوها و پاهای بچه که قبلا پوست و استخوان بودند، حالا فربه هستند.
جمجمه بچه نرم باقی می ماند

چیز دیگری که این روزها دارد رشد می کند، مغز فرزندتان است. خوشبختانه، جمجمه فرزندتان نرم باقی می ماند و یک جمجمه نرم به فرزندتان اجازه میدهد تا راحت تر از کانال تولد، با فشار عبور کند.

 

وضعیت بدن شما

می دانستید که بعد از ۱و ۲ هفتگی فاصله بین لبه فوقانی استخوان پوبیس تا قله رحم تان بر حسب سانتی متر برابر است با هفته حاملگی ، پس وقتی که در هفته ۳۵ بارداری هستید ، پزشکتان احتمالا روی نوار اندازه گیری ۳۵ سانتی متر را می بیند.

تکرار ادرار و بی اختیاری ادراری

چیز دیگری که به شما یادآوری می کند چقدر از راه بارداری را آمده اید ، تکرار ادرار است ولی اینبار بخاطر هورمون های بارداری نیست، بلکه بخاطر موقعیت رحم و فشار بچه است. حالا که سر بچه (۹۵ درصد مواقع) رو به پایین و آماده زایمان است، به مثانه تان فشار می آورد. به همین خاطر مرتب نیاز به دستشویی دارید. حتی ممکن است اضطرار و یا عدم کنترل ادرار هنگام سرفه، عطسه یا حتی خنده را تجربه کنید. هر کار که می کنید، مصرف مایعات را قطع نکنید، مثانه تان را با خم شدن به جلو، تا حد ممکن تخلیه کنید و ورزش های کف زمینی که عضلات لگنی را تقویت می کنند را تمرین و اگر لازم می دانید از پدهای بهداشتی استفاده کنید.

ترک خوردن و خشک شدن پوست شکم

ترک خوردن و خشک شدن پوست شکم از آن مشکلاتی است که همه خانم ها را اذیت می کند. علاوه بر آزار خارش فکر اینکه این ترکها بعدها روی پوست می ماند حتی باعث می شود خیلی ها از حاملگی بیزار شوند. خارش و ترک خوردن پوست شکم به این راحتیها دست بردار نیست.
شما میتوانید برای بهبود آن از ترکیب های روغنی صفحه بعد استفاده کنید. ترکیب روغن های طبیعی زیر را که به راحتی قابل تهیه هستند، امتحان کنید. برای این کار، به میزان مساوی روغن های زیر را در یک بطری یا شیشه در دار ریخته و ترکیب کنید:

روغن نارگیل
روغن ویتامین E ( می توانید از مواد داخل کپسول ویتامین E استفاده کنید)

روغن بادام شیرین

روغن کنجد
روغن زیتون

چند قطره روغن اسطخودوس برای آرامش بخشیدن به پوست و از بین بردن خارش

می توانید هر روز یا یک روز در میان از این کرم دستساز استفاده کنید و همیشه شکم تان را چرب نگه دارید. این کرم را می توانید برای جلوگیری از ترک خوردگی روی شکم، روی باسن و پشت ران هم استفاده کنید.

نکات بیشتر
۱٫ از دوران بارداری که همراه با تحمل دشواری ها است، خسته شده اید؟ به خودتان یادآوری کنید که هر روز که بچه بیشتر داخل رحم تان بماند، زندگی بعد از تولد را برایش راحت تر می کند. بچه هایی که دوره کامل را گذرانده اند خواب و خوراک بهتری دارند.

۲٫ اگر تا زمان زایمان (که هنوز بطور دقیق از آن اطلاع ندارید) در مورد گزینه های تسکین دهنده درد زایمان شامل بیهوشی و تکنیک های تنفس اطلاعاتی نداشتید، می توانید هنگام بستری در بیمارستان از پرسنل بخش زایمان سوال کنید.

۳٫ هورمون های بارداری غشای موکوسی بینی تان را متورم می کنند که باعث می شود حس گرفتگی بینی داشته باشید. از روغن اکالیپتوس یا نعناع برای بهتر نفس کشیدن استفاده کنید. استشمام آنها سوراخ های بینی را باز می کنند.
تغذیه بارداری
چند ماده غذایی پرخاصیت برای دوران بارداری

آووکادو

آووکادو پر است از مواد مغذی که به رشد مغز نوزاد کمک می کند و تهوع بارداری را کمتر می کند. خوردن آووکادو راه خوشمزهای است که با آن ویتامین های لازم را به بدن برسانید. می توانید یک آووکادوی رسیده را به جای سس مایونز در سالاد استفاده کنید. این میوه پرخاصیت در چند سال اخیر در کشورمان کشت می شود و شما می توانید آن را به راحتی در بازارهای میوه تهیه کنید.

در صد گرم آووکادو مواد زیر موجود است:

آب :  ۸۰گرم ، چربی : ۱۴ گرم  ، کلسیم : ۸میلی گرم  ، آهن : ۰/۵ ، ویتامینA : واحد۲۵۰ ، ویتامین B2 : میلی گرم ۱۵ ، ویتامین C : میلی گرم ۱۲ ، انرژی : ۱۵۰ گرم ، مواد نشاسته : ۵ گرم ، فسفر : ۳۵ گرم  ، پتاسیم : ۶۰۰میلی گرم ، ویتامین B1 : گرم ۰/۸ ، ویتامین B3 : میلی گرم ۴/۳ ، پروتئین : ۸/۱ گرم

جو

منبع غنی از فیبر، ویتامین B آهن، کربن های ترکیبی و مواد معدنی دیگر است. فیبر موجود در جو به برطرف کردن یبوست کمک می کند. کاسه صبحانه تان را پر از جو کنید. در کیک، بیسکوییت، سوپ، سالاد می توانید جو اضافه کنید، سعی کنید دیگر دانه ها مثل ذرت، برنج و گندم را بخورید تا مقدار لازم ویتامین و مواد معدنی که به رشد فرزندتان کمک می کند را به بدنتان برسانید. سعی کنید برنج را با سبوس مصرف کنید، زیرا که برنج سبوس دار شامل انواع ویتامین B و فیبر است که داروی خوبی برای درمان یبوست است.

آجیل

آجیل مملو از مواد معدنی مثل مس، منیزیم، سلنیوم، روی، پتاسیم، کلسیم و ویتامین E است. می توانید آن را به سادگی همراه خود ببرید و به جای میان وعده بخورید. البته چربی بالایی دارد ولی خوردن آن برای شما لازم است اگر زود چاق می شوید کمتر بخورید، آجیل ماده غذایی پر انرژی ای است که می شود آن را در غذاء سالاد، پاستا، غذاهای گوشتی و حتی کیک ریخت.

هویج و فلفل دلمه

هویج و فلفل دلمه سرشار از بتاکاروتن اند. ماده ای که بدن ما آن را تبدیل به ویتامین A می کند و برای رشد چشم ها، پوست، استخوان و دیگر اعضای بدن کودک ضروری است. همچنین منبع غنی ای از ویتامین B۶ ویتامین C و فیبر است. هم هویج و هم فلفل به آسانی قابل جویدن و خوردن هستند. هویج را در همه چیز می توانید بریزید، از سالاد گرفته تا کیک و شیرینی و سوپ.

انبه
اگر طرفدار میوه و سبزیجات هستید انبه را به شما پیشنهاد می کنیم. انبه حاوی ویتامین A و ویتامین C زیادی است. می توانید تکه هایی از آن را در سالاد بریزید. به عنوان طعم دهنده، هم در غذاهای ترش و هم شیرین قابل خوردن است. انبه را در مخلوط کن خرد کنید و آن را بخورید یا اینکه در سوپ بریزید. یا آن را تکه کنید و میل بفرمایید. این محصول استوایی مثل موز سرشار از منیزیم است. این ماده برطرف کننده گرفتگی عضلات پا است که یکی از عوارض بارداری می باشد.

توصیه هایی برای پدران

وضع حمل برنامه ریزی نشده در حال حاضر و در هفته ۳۵ بارداری شاید این مساله به ذهن شما خطور کند که نکند تولد بچه شما از آن مواردی باشد که مثلا در خیابان یا جاده و در صندلی عقب ماشین رخ می دهد و سوژه ی خبری می شود. خود را برای این احتمال آماده کنید. حتی اگر این اتفاق رخ ندهد هم خود را برای مواجهه با آن آماده کنید. مطمئن شوید که ماشین تان بنزین دارد و با وجود ترافیک در ساعات مختلف روز، با بهترین و آسان ترین مسیر رفتن به بیمارستان یا مرکز درمانی آشنا هستید. یک سری راه حل جایگزین نیز در ذهن تان داشته باشید، ایده بدی نیست که در صندلی عقب ماشین یک پتو، بطری آب و چند حوله به همراه داشته باشید. البته برای خانم هایی که برای بار اول قرار است زایمان کننده معمولا پس از شروع علائم زایمان، فرصت کافی برای رسیدن به مراکز درمانی را دارند. امکان دارد که زایمان و علایم زایمان در این زمان اتفاق بیافتد بنابراین بهتر است که آمادگی داشته باشید و علائم شروع زایمان را بدانید و با مواجه شدن با آن به مرکزی که قرار است زایمان در آن صورت گیرد. مراجعه کنید (می توانید برای آشنایی با مسیر و محیط زایمان قبل از شروع علایم با همسرتان از آنجا بازدید نمایید).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 3 =