پنج شنبه , ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
برونکوسکوپی
برونکوسکوپی

برونکوسکوپی

 

برونکوسکوپی چیست؟

 

برونکوسکوپی  وسیله ای برای مشاهده مجاری دستگاه تنفسی و یک نوع آندوسکوپی  می باشد.برونکوسکوپی لوله ای باریک می باشد  که توسط پزشک از بینی یا دهان وارد شده و برای بررسی اختلالات ساختمانی یا تغییرات بافتی  ،نمونه برداری از بافت یا ترشحات شسته شده،خارج ساختن اجسام خارجیو اعمال جراحی کوچک به کار می رود.

دو نوع برونکوسکوپی وجود دارد نوع نرم که داراری لوله های قابل انعطاف بوده و بیشتر برای نومنه برداری و مشاهده اختلالات ساختمان داخلی استفاده می شود نوع دوم برونکوسکوپی یا نوع سخت از لوله ای غیر قابل انعطاف تشکیل شده و اغلب برای انجام جراحی های کوچک مثل گشاد کردن مجار تنگ یا خارج کردن جسم خارجی به کار می رود.

زمانی که می خواهید برونکوسکوپی انجام دهید لازم است حدودا ۸ ساعت چیزی نخورید البته این زمان ممکن است برای شیرخواران متفاوت باشد. در صورتی که به بیهوشی نیاز نباشد از داروهای آرام بخش و یا داروهای تلخ بی حس کننده با اسپری به گلو استفاده می شود.بعد دوربین کوچکی که در نوک دستگاه قرار دارد از طریق دهان یا بینی وارد مجاری تنفسی می گردد که بیمار احساس خفگی می کند ولی باید نگران نباشد چون این یک حالت قابل انتظار بوده و همزمان مقدار اکسیژن خون و ضربان قلب کنترل می گردد.

برونکوسکوپی عملی کاملا بی خطر می باشد ولی مانند هر عمل تشخیص تهاجمی ممکن است عوارضی به همرا داشته باشد.

از عوارض برونکوسکوپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش سطح اکسیژن خون
  • کلابس ریه و نشت هوا از ریه به جنب (پنوموتراکس) بدنبال آسیب ریه توسط لوله یا حین نمونه برداری
  • سرفه و حالت های عق زدن
  • خونریزی :بیشتر بعد از نمونه گیری می گیرد و معمولا خودبخود بند شده و مشکلی ایجاد نمی کند ولی به ندرت  ممکن است این خونریزی شدید بوده و باعث خونریزی وسیع ریوی و حتی مرگ شود.

بعد از برونکوسکوپی معمولا یک تا دو ساعت طول می کشد تا بیمار کاملا هوشیاری خود را به دست آورد.گرفتگی صدا ، سرفه کردن و گلو درد بعد از عمل برونکوسکوپی زیاد جای نگرانی نیست ولی در صورت داشتن تنگی نفس ، درد سینه و سرفه خونی بیتر ۲-۳ سی سی حتما با دکتر در میان بگذارید.

 

خطرات برونکوسکوپی ,بیهوشی در برونکوسکوپی ,زمان انجام برونکوسکوپی ,عمل برونکوسکوپی چیست ,مدت زمان انجام برونکوسکوپی, برونکوسکوپی کودکان ,مراقبت های بعد از برونکوسکوپی, برونسکوپی ریه,برونکوسکوپی,برونکوسکوپی در ارومیه,برونکوسکوپی در اورمیه,بهترین دکتر برونکوسکوپی در ارومیه,Bronchoscopy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 4 =