جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
Measles disease بیماری سرخک
Measles disease بیماری سرخک

بیماری سرخک

سرخک چیست؟

عامل سرخک ویروس RNA بوده این ویروس از خانواده پارامیسکوویریده رخ میدهد، بیماری سرخک یک نوع عفونت سیستم تنفسی بوده که بیماری مسری دوران کودکی است، این ویروس از طریق تنفس منتقل می شود و به شدت واگیردار می باشد. از زمان کشف واکسن سرخک سن بروز و پیدا شدن این ویروس بسیار کم شده است. دوره نهفتگی این بیماری مسری به طور میانگین ۸ تا ۱۴ روز متغیر است.

علائم سرخک:

  • تبی که به تدریج افزایش می یابد
  • آبریزش شدید بینی و چشم ها
  • قرمزی و درد چشم ها، حساسیت به نور
  • راش یا بثورات پوستی در نقاط مختلف بدن

نخستین نشانه های این بیماری شبیه سرماخوردگی است. همچنین علائم سرخک در کودک ها با تب کم شروع و به تدریج بیشتر شده و بروز دانه های سفید رنگ کوچک در سطح داخلی مخاط گونه نیز دیده میشود. با گذشت ۳ روز بعد از بروز علائم اولیه سرخک، نقاط قهوه ای و قرمز کوچک (جوش ها) که به عنوان مشخصه بیماری هستند از ناحیه پشت گوش شروع و سپس در کل صورت و تنه گسترش می یابد. امروزه این بیماری ناخوشایند شایع در دوره کودکی بسیار کاهش یافته و فقط در سنین بالاتر به دلیل عدم واکسیناسیون کامل دیده شده است. لازم به یادآوری است که واکسیناسیون کامل کودکان اهمیت خاصی در پیشگیری از ویروس سرخک دارد.

سرخک می تواند عوارضی نیز در پی داشته باشد، گاهی این عوارض میتواند عفونت گوش میانی، عفونت ریه و یا التهاب بافت مغز نیز باشد.

سرخک از چه راه های قابل انتقال است؟

هنگامی که فرد مبتلا به سرخک عطسه و یا سرفه می کند، ویروس سرخک توسط ذرات کوچک در هوا پخش میشوند. این ذرات به مدت یک ساعت در هوا و روی سطح اجسام به حالت فعال باقی مانده، زمانی که کودک با این ذرات تماس پیدا کند به این بیماری مبتلا خواهد شد. ۳ روز قبل تا ۶ روز پس از بروز بثورات پوستی این بیماری به شدت مسری می باشد.

درمان بیماری سرخک:

هر چه سریعتر برای درمان سرخک به پزشک مراجعه کنید، پزشک برای پیشگیری از انتشار ویروس سرخک به مراجع بهداشت و درمان مربوطه اطلاع رسانی می کند. بیمار باید استراحت کافی را در محیطی که نور کم دارد داشته و مقدار زیادی مایعات مانند آب و آبیموه دریافت کند تا از کم آبی ناشی از تب شدید جلوگیری کند. از ملاقات زن باردار و یا فردی که بدون سابقه واکسن بوده جدا خوداری شود تا ویروس انتشار نیابد.

البته واکسن بهترین گزینه برای پیشگیری از سرخک است که امروزه در کشور بر اساس برنامه واکسیناسیون کشور ایران، نخستین واکسن سرخک در یک سالگی زده میشود، که تکرار آن حدود ۱۸ ماهگی می باشد. در واقع این واکسن حدود ۹۵ درصد از بیماری های سرخک، سرخجه و اوریون جلوگیری میکند.

نکته مهم و خوشحال کننده درباره این بیماری، فردی که به سرخک مبتلا شده، دیگر در آیند دچار آن نخواهد شد.

واکسن سرخک را چه افرادی نباید بزنند؟

  • افرادی که آلرژی شدید به واکسن سرخک و یا ترکیبات ژلاتین و نئومایسین دارند.
  • افرادی که دارای نقص ایمنی شدید هستند مانند بیماران سرطانی یا بیماران دریافت کننده دوزهای کورتیکواستروئید
  • شخصی که کمتر از ۳ ماه قبل تزریق ایمونوگلوبین یا کمتر از ۶ ماه تزریق خون داشته
  • شخصی که با دوز قلبی MMR واکنش آلرژی شدید داشته باشد
  • در مرحله حاد هر نوع بیماری شدید صبور باشند تا بیماری بهبود یابد و سپس واکسیناسیون شوند
  • بیمارهای ایدزی و زنان باردار

چنانچه قصد باردار شدن داشته باشید، باید اطمینان یابید که قبل از آن حتماً واکسیناسیون سرخک را انجام دهید، یا اینکه قبلا به سرخک مبتلا شده باشید. زیرا سرخک میتواند منجر به انتقال بیماری به جنین شود و یا باعث مرگ جنین شود.

 

 

 

 

سرخک چیست؟, علائم سرخک, علائم و نشانه های سرخک چیست, سرخک از چه راه های قابل انتقال است؟, درمان بیماری سرخک چیست, واکسن سرخک را چه افرادی نباید بزنند؟, چه کسانی نمی توانند واکسن سرخک را بزنند, ویروس سرخک چگونه درمان میشود, راه های پیشگیری از سرخک, آیا سرخک مسری است؟, پزشک های متخصص آلرژی ارومیه, پزشک های متخصص زنان و زایمان و نازایی ارومیه – بیماری سرخک, Measles disease, واکسن سرخک, علل بیماری سرخک, بهترین دکتر درمان بیماری سرخک, پیشگیری از سرخک, درمان سرخک, سرخک چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 15 =