جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
روز زایمان
روز زایمان

روز زایمان

روز زایمان

معمولا زن باردار با شروع دردها ، وقوع زایمان را تشخیص می دهد ولی ممکن است این دردها نشانه نزدیک بودن زمان زایمان نباشد زیرا گاهی این دردها ، دردهای واقعی زایمان نیستند.تفاوت درد های واقعی و کاذب:

دردهای کاذب:

فاصله انقباض های رحم (دردها) نامنظم است

فاصله بین انقباض ها (دردها) کم نمی شود

درد بیشتر در پایین شکم است

شدت انقباض ها (دردها) تغییر نمی کند.

درد های واقعی:

فاصله انقباض های رحم(دردها)منظم است

فاصله بین انقباض ها(دردها) کم می شود

درد در ناحیه کمر و شکم است

شدت انقباض ها (دردها)بیشتر می شود

بروز درد یکی از علائم زایمان است. خروج ترشح مخاطی آغشته به خون و خیس شدن ناگهانی نیز از دیگر علائمی است که با مشاهده آنه باید به بیمارستان مراجعه شود.

در حالت طبیعی ، بهترین زمان مراجعه به بیمارستان ، زمانی است که دردهای کاذب به واقعی تبدیل می شود ولی چون ممکن است تفکیک این درد ها از یکدیگر مشکل باشد ، بهتر است با شروع درد در صورتی که با استراحت بهتر نشد ضمن تماس ب ماما یا پزشک معالج پس لاز استحمام و همراه داشتن وسایل مورد نیاز ، به بیمارستانی که از قبل در نظر گرفته شده ، مراجعه شود.

اگر سابقه جراحی روی رحم وجود دراد ، باید با شروع علائم زایمانی فورا به بیمارستان مراجعه شود.

دردهای زایمانی همان انقباضات رحم است که ابتدا موجب باز و نرم شدن دهانه رحم و سپس پایین راندن و خروج جنین از کانال زایمان می شود. این فرایند در سه مرحله زایمان انجام می شود: مرحله اول زایمان از شروع دردهای واقعی زایمان تا باز شدن کامل دهانه رحم است.

مرحله دوم از زمان باز شدن کامل دهانه رحم تا خروج کامل نوزاد است. در مرحله سوم، جفت و پرده ها به طور کامل از رحم خارج می شود.

چند توصیه به همراه:

وجود همراه در هنگام شروع دردها بسیار مفید است . او می تواند :

  • زمان شروع انقباض های زن باردار و مدت زمان آن را یادداشت کند
  • به زن باردار یاد آوری کند که نفس عمیق بکشد و بدنش را شل کند و خونسردی خود را حفظ کند.
  • از زن باردار بخواهد در شروع درد ها بیشتر استراحت کند و انرژی خود را ذخیره نماید
  • برنامه رفتن به بیمارستان را هماهنگ کند
  • وسیله نقلیه را فراهم کند

در مرحله اول، انقباض های رحم منظم شده و بتدریج فاصلهه بین انقباض ها کم و شدت هر انقباض بیشتر می شود.این حالت باعث می شود که دهانه رحم بتدریج نرم و باز می شود. دهانه رحم باید ۱۰ سانتی متر باز شود تا سر جنین بتواند از آن عبور کند. معمولا بستری شدن در بیمارستان زمانی صورت می گیرد که دهانه رحم حداقل ۴ سانتی متر باز شده باشد.بنابراین هنگام مراجعه به بیمارستان ، پس از معاینه پزشک یا ماما، زن باردار ممکن است در یکی از شرایط زیر قرار داشته باشد:

الف)دهانه رحم هنوز ۴ سانتی متر باز نشده است. در این صورت پزشک یا ماما ممکن است با اطمینان از خوب بودن وضعیت زن باردار و جنین از طریق کنترل علائم حیاتی وی و شنیدن صدای قلب جنین ، اجازه دهند وی به منزل باز گردد و یا در محوطه بیمارستان قدم بزند.(ترجیحا زن باردار در این موقعیت باید در محلی که امکان مراقبت توسط پزشک یا ماما فراهم باشد). اگر زن باردار به خانه برگشت باید بت تشدید دردها و یا وقوع علائم خونریزی و آبریزش سریعا به بیمارستان مراجعه کند. بهتر است در این زمان از خوردن غذاهای جامد و پر حجم اجتناب شود.

ب) دهانه رحم ۴ سانتی متر یا بیشتر باز شده است. در این حالت زن باردار بستری می شود. در زمان پذیرش کارهای زیادی انجام می شود:

  • تشکیل پرونده و بستری در اتاق درد یا زایمان
  • تعویض لباس و پوشیدن لباس تمیز( بر اساس مقررات بیمارستان)
  • گرفتن شرح حال، سابقه بیماری، کنترل علائم حیاتی
  • انجام آزمایش های مورد نیاز
  • شنیدن صدای قلب جنینو کنترل حرکات جنین
  • معاینه داخلی
  • گرفتن رگ و تزریق سرم در صورت نیاز

پس از بستری در اتاق درد یا لیبر، در فواصل زمانی مشخص علائم حیاتی (فشار خون ، نبض، تنفس ، درجه حرارت) بایستی اندازه گیری و صدای قلب جنین شنیده شود. معاینه داخلی به منظور بررسی پیشرفت زایمان نیز انجام می شود.به زن باردار در این مرحله توصیه می شود هر ۳ ساعت یک بار مثانه خود را تخلیه کند.

 

 

 

 

 

 

زایمان,روز زایمان,درد زایمان,درد واقعی زایمان,درد های زایمان,درد های کاذب زایمان,درد کاذب زایمان,درد های کاذب زایمانی,درد زایمانی,,,,درد های زایمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − 2 =