جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
بیماری وزوز گوش

بیماری وزوز گوش

بیماری وزوز گوش

وزوز گوش (tinnitus) به صدای پایداری گفته می شود که وقتی سر و صدای محیطی وجود ندارد در یک یا دو گوش شنیده می شود که این وزوز هم می تواند از علایم بسیار شایع اختلالات گوش و همچنین می تواند از سایر مشکلات طبی باشد.

علایم بیماری وزوز گوش

از علایم شایع این بیماری می توان به شنیدن صدایی شبیه زنگ زدن ، همهمه ، فش فشک یا سوت زدن در یک یا هر دو گوش اشاره کرد. این صدا می تواند به صورت مداوم و یا متناوب و یا همزمان با ضربان قلب باشد.

دلایل بروز بیماری وزوز گوش

معمولا عصب شنوایی در نتیجه لرزش های حاصل از امواج صوتی خارجی ، تکانه ها(impulses) را به مغز منتقل می کند و به دلایلی که معلوم نیست در وزوز گوش عصب تکانه های را منتقل می کند که درون یا خود گوش منشاء می گیرد.
کاهش شنوایی ، لابیرنتیس ، بیماری منیر، انسداد مسیر خروج موم گوش ، مسمومیت گوش، اتواسکلرز ،اوتیت میانی یا خارجی، آنوریسم یا تومور در مغز ، جسم خارجی در گوش، فشار خون بالا یا پایین، کم خونی، ترومای سر، کم کاری یا پرکاری تیروئید و آلرژی ها از عوامل تشدید کننده این بیماری به حساب می آیند.

پیشگیری و درمان بیماری وزوز

برای بیماری وزوز گوش پیشگیری شناخته شده ای وجود ندارد ولی می توان از عوامل خطرزا پرهیز کرد.

درمان بیماری وزوز گوش

یک معاینه فیزیکی کامل صورت می گیرد تا تمام علل ممکن مورد پیگیری قرار گیرند و تصحیح شوند.
ممکن است دلیل بوجود آمدن وزوز گوش توسط متخصص تشخیص داده نشود و شخص باید تا آخر عمر با این صدا کنار بیاید و در این حالت شخص باید به وزوز توجه نکند و در طول روز و موقع خواب به موسیقی ملایم گوش دهد.

داروها معمولا کمکی به بهبودی وزوز گوش نمی کنند.
از خسته شدن بیش از حد پرهیز کنید چون وزوز گوش را بدتر می کند.
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان وزوز گوش داشته باشد حتما به پزشک مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =