جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
پریودنتیست-کیست؟
پریودنتیست-کیست؟

پریودنتیست کیست؟

پریودنتیست کیست؟

برای داشتن سلامت دهان و دندان ،داشتن لثه ها و بافت های نگهدارنده دندان سالم  است که از دندان های درون خود به خوبی حمایت کنند. کسانی که دارای بیماری لثه (بیماری پریودنتال) هستند از خدمات شخصی به نام پریودنتیست (متخصص جراحی لثه و ایمپلنت) بهره می‌برند.

پریودنتیست دندانپزشکی می باشد که در خصوص پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای لثه و نیز کاشت دندان(ایمپلنت) دارای تخصص می باشد. پریودنتیست علاوه بر دوره عمومی دندانپزشکی، دوره سه ساله ای را جهت کسب مهارتهای تخصصی فوق گذرانده است. پریودنتیست با آخرین روشهای تشخیص و درمان بیماریهای پریودنتال آشنایی کامل دارد. علاوه براین، می تواند روشهای درمانی خاصی را جهت بهبود بخشیدن به زیبایی بیماران انجام دهد.

اغلب بیماران مبتلا به بیماری پریودنتال توسط دندانپزشکان، به پریودنتیست معرفی می شوند. ولی شما برای معاینه توسط پریودنتیست حتما نیاز به ارجاع توسط دندانپزشک ندارید. شما می توانید مستقیما به پریودنتیست مراجعه کنید و یا اعضای خانواده یا دوستانتان را به پریودنتیست خود معرفی کنید.

به طور کلی پریودنتیست، چه اقدامات درمانی را به بیماران ارائه می کند؟
جایگذاری ایمپلنت به جای دندان های از دست رفته، جراحی افزایش طول تاج، جراحی های لثه، پیوند لثه، محکم کردن دندان هایی که اندکی لقی دارند (اسپلینت کردن)، فرنکتومی، جرمگیری. . . از جمله درمانهایی است که متخصصین لثه برای بیماران انجام می دهند.

چه موقع باید به یک پریودنتیست مراجعه کنید؟

اگر شما به دهان خود همچون سلامتی عمومی خود اهمیت قائل هستید همین لحظه، زمان خوبی برای ملاقات با یک پریودنتیست جهت ارزیابی سلامتی دهان شما می باشد.علی الخصوص در موارد زیر معاینه لثه ها برای شما الزامی  است:

  • لثه هایی که به راحتی دچار خونریزی میگردند، بطور مثال در حین مسواک یا نخ دندان زدن یا گاز زدن به غذاهای سفت.
  • لثه های قرمز، متورم و عفونی
  • بوی بد دائمی دهان
  • دندانهای لق یا جابه جا شده از موقعیت قبلی شان

اگر شما تصمیم دارید که باردار شوید:

زنان بارداری که مبتلا به بیماری پریودنتال هستند، هفت برابر بیشتر از زنان سالم احتمال دارند که دچار زایمان زودرس شده و صاحب فرزندانی با وزن بسیار کم در حین تولد شوند که این نوزادان معمولا در طی دوران رشد دچار مشکلات بسیار متعددی می گردند.

اگر در خانواده شما فردی حضور دارد که مبتلا به بیماری پریودنتال است: می تواند بیانگر استعداد ژنتیکی ابتلا به این بیماری باشد.

اگر شما مبتلا به بیماری قلبی، دیابت یا بیماریهای تنفسی می باشید: تحقیقات اخیر رابطه بیماری پریودنتال با بیماریهای فوق را ثابت نموده اند.  باکتریهای مسبب بیماریهای پریودنتال می توانند وارد جریان خون شده و بدین ترتیب خود را به نقاط مختلف بدن برسانند. لثه های سالم، بدنی سالم را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

اگر شما یک یا چند دندان خود را از دست داده و مایل به جایگزینی آن به روشهای معمول همچون بریج (روکش) یا پروتز متحرک نبوده و می خواهید از ایمپلنت استفاده کنید، می توانید بطور مستقیم به پریودنتیست مراجعه کنید.

پیشگیری از بیماریهای پریودنتال:
تمیز کردن روزانه پلاک دندان، تشکیل جرم را به حداقل خواهد رساند اما کاملا از بوجود آمدن  آن جلوگیری نمی کند. در صورت نیاز، جرمگیری حداقل دو بار در سال برای پاک نمودن رسوبات در محل هایی که مسواک، نخ دندان یا روشهای دیگر آنها را تمیز نمی کند، ضروری است. جرمگیری به موقع و بهداشت خوب، بهترین راه پیشگیری از بیماری‌های لثه است.

داشتن دندانهای سالم قدم موثری برای داشتن بدنی سالم است.

 

 

Who is the periodontist?,پریودنتیست,پریودنتیست در ارومیه,بهترین پریودنتیست  ارومیه,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + چهارده =