جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
علایم بیماریهای قلبی
علایم بیماریهای قلبی 2

مهمترین علائم بیماریهای قلبی را بشناسید

مهمترین علائم بیماریهای قلبی را بشناسید

علایم و نشانه های بیماری از مهم ترین ابزارهای تشخیص در تمام بیماری از جمله بیماری های قلبی می باشد و پزشک با تکیه به شرح حال و معاینه دقیق و با استفاده  از روش های تشخیصی پاراکلینیک مثل تست های خونی و…  جهت تائید و اثبات یافته های بالینی و یا تکمیل اطلاعات مورد نیاز استفاده میکند. مهم ترین علایم بیماری های قلبی عبارت است از احساس خستگی، تنگی نفس، درد در جلوی قفسه سینه، طپش قلب و گاهی سرگیجه و ضعف، حالت تهوع و تعریق. البته این علائم  الزاما ناشی از مسائل قلبی نیستند و ممکن است در بیماری هایی دیگر از جمله اضطراب، حملات پانیک (وحشت)، افسردگی و بیماری های روان تنی هم دیده شوند. در این قسمت سعی داریم علایم بیماری های قلبی را به طور خلاصه توضیح دهیم که خوانندگان محترم این نوشته آشنایی بیشتری با علایم بیماری های قلب پیدا کنند.

علایم بیماریهای قلبی
علایم بیماریهای قلبی

احساس  درد و ناراحتی در قفسه سینه

از ویژگی های مهم درد جلوی قفسه سینه ناشی از ناراحتی قلبی این است که اغلب بلکه همیشه موقع فعالیت، درد شروع می شود و شدت پیدا می کند و در موقع استراحت درد برطرف می شود یا کاهش پیدا می کند. درد قلبی به صورت درد نقطه ای نیست بلکه ممکن است به اندازه کف دست روی قفسه سینه دردناک شود. این درد عمقی است و معمولاً با دردهای عصبی عضلانی و اسکلتی که زیر دست و به طور سطحی حس می شوند کاملاً متفاوت است.ممکن است به بازو و  دست چپ و گاها به گردن و فک ویا ناحیه سردل(محل دردهای معده) انتشار یابد.

ضعف و خستگی پذیری زودرس

یکی دیگر از علامت مهم که باید مورد دقت و توجه قرار گیرد، احساس «ضعف و خستگی» است. اگر شخصی دچار خستگی زودرس در موقع فعالیت معمولی شود به شرطی که خستگی با استراحت برطرف شود باید به فکر بیماری های قلبی بود زیرا یکی از عوارض نارسایی قلب، خستگی زودرس و کاهش برون ده قلبی است. در این حالت خستگی زودرس شکایت اصلی بیماران دچار بیماری قلبی مادرزادی و تنگی میترال و یا قلب ریوی همراه با فشار خون بالا می باشد. گاهی شخص دچار حالت خستگی و بی حالی مزمن همراه با خواب آلودگی است که با استراحت بهبود نمی یابد. در چنین حالتی علت خستگی ممکن است افسردگی و اضطراب مزمن و یا خستگی ناشی از «آستنی» عصبی و عروقی باشد. «آستنی» به نوعی خستگی عصبی عضلات گفته می شود.

تنگی نفس

اگر تنگی نفس مربوط به قلب باشد، اغلب با بزرگ شدن اندازه قلب و تغییرات فیزیولوژیک و تشریحی قلب همراه است. اگر فردی موقع فعالیت دچار تنگی نفس شود و در حال استراحت تنگی نفس برطرف شود، باید قلب مورد معاینه کامل قرار بگیرد. همچنین در صورتی که فردی در موقع دراز کشیدن و در وضعیت خوابیده دچار تنگی نفس شود و در حالت ایستاده بهبود پیدا کند، باز هم باید قلب مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. یکی از معیارهای مهم ناراحتی قلبی، تنگی نفس حمله ای شبانه است که بیمار با احساس تنگی نفس به طور ناگهانی از خواب بیدار می شود و به دلیل تنگی نفس مجبور می شود در رختخوابش بنشیند یا بایستد تا اینکه تنگی نفس مرتفع شود. این نوع تنگی نفس ممکن است ناشی از نارسایی بطن چپ قلب باشد و یا ممکن است در اثر تنگی شدید دریچه میترال قلب به وجود آید. به هر حال تنگی نفس اولین علامت نارسایی بطن چپ قلب می باشد. در مواردی هم به دلیل نارسایی بطن راست قلب، بیمار دچار ادم یا «خیز» ریوی می شود و باعث تنگی نفس شدید خواهد شد.

سرگیجه

سرگیجه یکی از علائم شایع در بیماران است که می تواند ناشی از علل قلبی ، عصبی، متابولیک و یا مسائل روانی باشد. احساس سبکی سر، تاری دید و عدم تعادل  مخصوصا اگر همراه با تعریق سرد باشد می تواند ناشی از آریتمی قلبی، ضربان پایین یا خیلی بالای  قلب (برادی کاردی یا تاکی کاردی) و یا افت فشار خون باشد.

طپش قلب

توجه و حساسیت فرد روی ضربانات قلب ممکن است ناشی از اضطراب باشد. ترس از وجود بیماری قلبی گاهی باعث تشدید اضطراب و تشدید ضربان قلب می شود اما گاهی اوقات نیز طپش قلب ناشی از کم خونی، پرکاری تیروئید، ضعف عمومی و بیماری ها و آرتیمی های قلبی باشد.

تاکیکاردی یا طپش قلب گاهی به طور طبیعی اتفاق می افتد. در این حالت ضربانات قلب به صورت سریع ولی منظم و قوی به طور تدریجی یا ناگهانی افزایش پیدا می کند و تدریجا کاهش می یابد! این نوع از طپش قلب در هنگام ورزش و فعالیت و یا افزایش دمای بدن و یا در شرایط عصبی اتفاق می افتد. البته آریتمی های قلب که به صورت طپش قلب حمله ای اتفاق می افتد گاهی به شدت ناراحت کننده هستند و باعث ترس و اضطراب بیمار می شوند. حملات طپش قلب در این موارد به طور ناگهانی شروع می شود و به طور ناگهانی نیز ممکن است حملات طپش قلب متوقف شود.

به طور کلی خستگی زودرس، تنگی نفس و درد جلوی قفسه سینه در موقع فعالیت و توأم با بی نظمی ضربان قلب علایم مهمی هستند که نیاز به بررسی بیشتر دارند. در چنین مواردی توصیه می شود به درمانگاه داخلی قلب مراجعه شود. در بدو ورود به درمانگاه، بیمار مورد معاینه اولیه قرار می گیرد. سپس نوار قلب (EKG) انجام می شود و در صورت ضرورت اقدامات تشخیصی بعدی انجام خواهد شد. در صورت لزوم دارو تجویز می گردد و بیمار می تواند با خاطری آسوده به منزل برگردد!

علایم بیماریهای قلبی
علایم بیماریهای قلبی ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 16 =