جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
علت کاهش وزن کودکان چیست؟
علت کاهش وزن کودکان چیست؟

علت کاهش وزن کودکان چیست؟

کاهش وزن کودکان

ممکن است کودک شما مانند سابق افزایش وزن نداشته باشد، برای اینکه نگران نباشید بهتر است نمودار وزن کودک خود را چک کنید. توجه داشته باشید که افزایش وزن همیشه به شکل سعودی نخواهد بود، بدون در نظر گرفتن روزهای ابتدای تولد کودک که در حال افزایش وزن است، احتمال دارد یک افت وزن داشته باشد، سرعت رشد کودکان ممکن است بالا و پایین و حتی به دلیل بیماری توقف داشته باشد، چنانچه از کاهش وزن زیاد کودک نگران هستید به پزشک مراجعه کنید.

پزشک معیارهای را برای تشخیص عدم رشد و افزایش وزن ممکن است در نظر داشته باشد. این معیارها شامل:

  • افزایش وزن زیر ۲۰% وزن ایده آل نسبت به قد کودک
  • کاهش وزن زیر ۳% در نمودار رشد
  • ازمدت زمان آخرین چک آپ کاهش دو درصد یا بیشتربر روی نمودار افزایش وزن

البته پزشک ممکن است تست ها و آزمایش ادرار و خون برای کودک تجویز کند، و برای مشکل مکیدن کودک شیشه شیر او را مورد بررسی قرار دهد تا از سالم بودن کام کودک اطمینان حاصل کند.
با توجه به اینکه کاهش وزن در تمام کودکان ممکن است رخ دهد، اما عدم افزایش وزن در کودکان زودرس شایعتر می باشد.

عوامل کاهش وزن کودک

  • مشکلات در تغذیه ی کودک: ممکن است کودک برای مکیدن قدرت کافی نداشته باشد، این مشکل زمانی به وجود می آید که کودک از سینه مادر تغذیه می کند، و یا احتمال دارد کودک قبل از اینکه شیر کافی بخورد به خواب رود.
    اگر مادر طبق برنامه غذایی خاصی به کودک غذا دهد، احتمال دارد این برنامه درست نباشد و باعث عدم افزایش وزن کودک شود.
  • آغوز: به یک سوم شیر اولیه که مادر به کودک خود میدهد می گویند، زمانی که مادر شروع به شیر دادن میکند کودک به صورت غریزی هورمون اکستیسین رها میکند که منجر به تحریک سوزش و خارش سینه مادر میشود که همراه با جاری شدن و فوران شیر است، این شیر دارای کالری بیشتری نسبت به آغوز بوده چنانچه مادر استرس داشته باشد این پروسه رخ نمی دهد.
  • بیماری: بدن کودکی که بیمار شده است به کالری و مواد مغذی زیادی احتیاج دارد. ممکن است بیماری سبب کاهش اشتهای کودک شود.
    همچنین احتمال دارد کودک دارای مشکلات گوارشی مانند اسهال، رفلکس معده، یا عدم توانای در هضم شیرباشد. اگر مادر افسردگی بعد از زایمان داشته باشد، احتمال بی توجهی به کودک وجود دارد و ممکن است میزان شیری که کودک میخورد کافی نباشد.
    بیماری شایعی مانند کولیاک نیز میتواند منجر به عدم رشد کودک شود این بیماری زمانی که کودک شیرخوار شروع به خوردن نان و یا بیسکویت می کند آغاز میشود زیرا ممکن است گلوتن را تحمل نکند . علائم آن اسهال شدید و کاهش وزن و عدم رشد قد کودک می باشد. احتمال آلرژی به پروتئین شیرگاو نیز منجر به کاهش وزن میشود که علائم آن اگزما، مشکلات گوارشی، اسهال و تهوع میباشد.
    شکاف لب:کودکی که دارای شکاف لب می باشد میتواند دچار اختلال در شیر خوردن شود. در این شرایط استفاده از شیشه های مخصوص و مشورت با پزشک تغذیه توصیه میشود.
    همچنین در موارد نادر کاهش وزن به دلایل مشکلاتی چون ریه، مشکلات سیستم عصبی، اختلال در کرومزم ها ( سندرم دان)، کم خونی و یا اختلال در متابولیسم میتواند باشد.

 

 

 

 

دلایل عدم افزایش وزن کودکان, علت کاهش وزن کوکان, چرا کودکان دچار کاهش وزن می شوند, بیماریهای که باعث کاهش وزن کودک می شوند, عوامل کاهش وزن کودکان کدامند, معیارهای عدم رشد و کاهش وزن کودکان, عوامل رشد کم کودکان, عوامل عدم وزن گیری کودک.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهارده =