جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورزشهای مناسب بیماران قلبی
ورزشهای مناسب بیماران قلبی

ورزشهای مناسب بیماران قلبی

تمرینات ورزشی مناسب برای بیماران قلبی کدامند؟

بیماری قلبی چیست؟

بیماری قلبی-عروقی آن دسته از بیماریهایست که در قلب یا رگ ها، سرخرگ ها، مویرگ ها و سیاهرگ ها اتفاق می افتد. بیماری قلبی- عروقی به هر گونه بیماری که فعالیت دستگاه گردش خون را تحت تاثیر بگذارد اشاره میکند.

در چه شرایطی بیماران قلبی میتوانند ورزش کنند؟

قبل از انجام ساده ترین فعالیت ورزشی بیمار حتما باید با پزشک مربوطه مشورت کند، در بعضی از مواقع با توجه به شرایطی که بیماران قلبی دارند فعالیت های ورزشی اصلا توصیه نمیشود و برای بعضی از بیماران هم باید فعالیت های ورزشی بسیار محدود باشد.

طیف وسیعی از بیماران قلبی بیماریشان چندان جدی نیست و منع ورزشی ندارند، فعالیت های ورزش که برای بیمار توصیه میشود باید با توجه به نوع بیماری قلبی او باشند. در بیماران قلبی پیشرفته فعالیت باید بسیار محدود و تحت کنترل و نظارت پزشک معالج باشد. قبل از اقدام به ورزش بیمار حتما باید پایش شده و برآوردی از وضعیت قلبی او بدست بیاید.

نوع فعالیت ورزشی و میزان ورزش باید بر اساس اطلاعاتی که در مورد بیمار داریم باش، در ابتدا باید وضعیت و میزان پیشرفت بیماری بررسی گردد و با ملاحظه های پزشکی و ورزشی نوع ورزش تعیین شود.

ورزش های هوازی مفیدترین ورزش برای سیستم قلبی-عروقی هستند، ورزش هوازی موجب تقویت سیستم قلبی عروقی و تنفسی و افزایش طول عمر نیز میشود، این ورزش ها شامل پیاده روی، دوچرخه سواری و ورزشهای که آستانه هوازی فرد را بالا میبرند هستند.

تواتر تمرینات باید ۳ یا ۴ جلسه در هفته باشد و مدت انجام آن ۱۰ دقیقه که هر جلسه به آن افزوده میشود تا به ۶۰  دقیقه برسد همچنین میزان شدت تمرین ۳ یا ۴ باشد.

ورزش برای بیماران دارای سکته قلبی:

ورزش برای این بیماران به سه گروه عمده تقسیم میشوند:

  1. ورزش مطلوب
  2. ورزش مشروط
  3. ورزش ممنوع

ورزش مطلوب:

  • پیاده روی: یکی از بهترین ورزش ها برای بیمار بوده که در هوای آزاد و در تمام فواصل میتواند انجام دهد، آهنگ و مدت زمان آن باید با توجه به وضعیت حال بیمار تعیین شود، بهتر است مکان پیاده روی ناهموار نباشد و از پیاده روی در هوای بسیار سرد یا بسیار گرم و در جهت مخالف وزش باد اجتناب کنید.
  • شنا: بهتر است در فصل و آب مناسب انجام گیرد و همچنین اندازه و آهنگ آن مناسب باشد، از شیرجه زدن در ارتفاع زیاد پرهیزد شود، برای جلوگیری از گرفتگی ماهیچه ها به تدریج وارد آب شویید. تا آنجایی که امکان دارد هر چند دقیقه یکبار استراحت کنید شنای قورباغه را به شنای کرال ترجیح دهید و بعد از گذشت دو ساعت از صرف غذا بهتر است اقدا به شناکردن کنید.
  • ژیمناستیک: حرکات نرمشی و موزون این ورزش بسیار مطلوب بوده، بهتر است این حرکات طی  دوره های زمانی کوتاه و صبح ها صورت گیرد، از حرکات بارفیکس و حلقه و فشار های سنگین و دراز مدت اجتناب کنید.
  • دوچرخه سواری، باید با احتیاط و در مکان هموار انجام گیرد، و از مدت زمان طولانی و رکاب زدن در سرمای زیاد و یا گرمای شدید خوداری کنید.
  • اسب سواری، باید با موافقت پزشک متخصص انجام گیرد.

ورزش های مشروط:

ورزشهای مانند اسکی را میتوان پس از گذشت ۲ سال از وقوع سکته، برای افرادی که به صورت منظم به این ورزش می پرداختند، با ملاحظات پزشکی مجاز شمرد. علاوه بر خستگی ناشی از این ورزش، خستگی های دیگری هم در این محیط خاص وجود دارد، ارتفاع، سرما، شیب، سرعت، هیجان، جهش، از دشواری های آن است، که موجب فشار بر اسکی باز میشود، توجه داشته باشید از اسکی با جهش زیاد و در ارتفاعات بالا و سرمای زیاد باید بپرهیزید.

– ورزش های ممنوع:

وزنه برداری، و ورزش هایی مانند آن که حالت ایستایی و زور و تلاش درجا نیاز دارند اصلا به بیماران قلبی-عروقی توصیه نمیشود. زیرا فشار زیادی به قلب و عروق وارد میکنند. از ورزشهای که حرکات شتابی خیلی سریع و یک دفعه و یا رفتن به جکوزی و سونا که تغییرات همودینامیکی سریع و ناگهانی دارند، و به بدن انرژی وارد می کند اجتناب کنید.

نکات مهم قبل از ورزش برای بیماران قلبی-عروقی:

  1. هرگز بلافاصله بعد صرف غذا ورزش نکنید، بعد از گذشت ۲ ساعت اقدام به ورزش کنید این زمان نه تنها مطلوب بلکه ضروری است.
  2. بیمار ورزشهایی که قبل از سکته قلبی انجام میداده میتواند از سر بگیرد، برای مثال فردی که قبل از سکته دوچرخه سواری را به طور منظم انجام می داد، پس از بهبودی با رعایت بعضی از شرایط میتواند به این ورزش ادامه دهد.
  3. از ورزش کردن در هوای بسیار سرد و بسیار گرم بپرهیز شود.
  4. اعتدال را رعایت کنید، و هرگز تا مرحله خستگی، نفس نفس و درد پیش نروید، پیش از رسیدن به این مراحل  فعالیت را متوقف کنید.
  5. هر گونه فعالیت رقابتی بدون استثنا ممنوع باید گردد.

 

 

 

 

 

آیا ورزش برای تمام بیمارن قلبی-عروقی مفید است, ورزش برای بیماران قلبی-عروقی, بهترین و مفید ترین ورزش برای بیماران قلبی, ورزش های مطلوب برای بیماران قلبی, ورزش های مشروط برای بیماران قلبی, ورزش های ممنوع برای بیمارن قلبی-عروقی, نکات مهم قبل از ورزش بیماران قلبی-عروقی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + یازده =