جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
سرطان پروستات
سرطان پروستات

سرطان پروستات (Prostate Cancer)

سرطان پروستات (Prostate Cancer)

غده پروستات یکی از اعضای ویژه مردان می باشد که  به شکل بلوط و به اندازه یک گرده می باشد که پایینتر از مثانه در لگن قرار دارد.غده پروستات به جریان مایع منی کمک می کند. مایع منی در زمان انزال، اسپرم را از بیضه ها خارج می کند. یکی از بیماری های شایع مردان سرطان پروستات می باشد، افراد کمتر از ۵۰سال به ندرت به این بیماری مبتلا می شوندبیشتر افراد مسن درگیر این بیماری هستند.

بخوانید :همه چیز در پروستات

بیماری سرطان معمولا به آرامی پیشرفت می کند و در ابتدا در سایر قسمتهای بدن پخش نمی شود و محدود به غده پروستات می باشد.بعضی از انواع سرطان پروستات به کندی پیشرفت می کنند و نیاز به درمان خاصی نیست ولی بعضی از انواع دیگر سرطان پروستات شدید می باشند و به سرعت در سایر قسمتهای بدن پخش می شوند.افرادی که مبتلا به سرطان پروستات می شوند اگر در مراحل اولیه ابتلا به این بیماری یعنی زمانی که فقط غده پروستات درگیر این غده است شناسایی گردد دارای شانس بیشتری برای درمان موفق خواهند داشت.

نشانه های سرطان پروستات

سرطان پروستات در مراحل اولیه نشانه های خاصی ندارد ولی در مراحل پیشرفته نشانه های زیر را دارد:

  1. مشکل در ادرار کردن
  2. انزال و ادرار همراه با درد
  3. کاهش شدت خارج شدن ادرار
  4. اختلال نعوظ
  5. خون در ادرار
  6. خون در منی
  7. درد استخوان ها
  8. احساس ناراحتی در ماهیچه های لگنی
  9. درد عمومی در کمر، لگن یا ران ها

اگر هریک از نشانه های بالا را در خود مشاهده کردید حتما به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

چه کسانی مبتلا به سرطان پروستات می شوند

دلایل اصلی مبتلا به سرطان پروستات مشخص نیستندولی عوامل بسیار زیادی وجود دارند که بر ابتلا به این بیماری تاثیرگذارند  این عوامل عبارتند از:

سن هر چقدر سن شخص بالاتر باشد خطر بیشتری او را تهدید می کند

چاقی و اضافه وزن مردان چاقی که به سرطان پروستات مبتلا شده اند در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته هستند

سابقه خانوادگی مردانیکه در خانواده آنان مردانی هستند که سابقه سرطان پروستات دارند یا خانم هایی در خانواده شان دارند که سرطان سینه گرفته اند این افراد در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

بیماریهای مقاربتی بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده مردانی که به سوزاک مبتلا شده اند در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

برخی از داروها مصرف روزانه داروهای ضد التهاب خطر ابتلا به بیماری سرطان پروستات را افزایش می دهد.

از عوارض ابتلا به بیماری سرطان پروستات می توان به ببی اختیاری ادرار یا اختلال نعوظ اشاره کرد.

در بیماری سرطان پروستات خطر مرگ کم می باشد و حتی خیلی از مردانی که به این بیماری مبتلا شده اند به دلایل دیگری فوت کرده اند.

راههای درمان سرطان پروستات

راه درمان سرطان پروستات  به عواملی مانند سرعت رشد آن، سلامت عمومی شخص و همچنین فواید و عوارض جانبی درمان بستگی دارد.ممکن است شخصی که در مراحل اولیه بیماری سرطان پروستات قرار دارند ممکن است درمان فوری لازم نباشد فقط با آزمایش بیمار تحت نظر قرار بگیرد و اگر درمان نیاز باشد از یکی از روشهای زیر برای درمان استفاده گردد:

  • هورمون درمانی
  • رادیوتراپی
  • جراحی برای برداشتن غده پروستات
  • منجمد کردن بافت پروستات
  • شیمی درمانی
  • یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات
  • ورزش و فعالیت بدنی
  • حفظ وزن مناسب

بخوانید :همه چیز در پروستات

بخوانید: ارولوژی چیست و چه کسانی باید به ارولوژیست مراجعه کنند؟

 

 

 

 

 

مشکل در ادرار کردن,انزال و ادرار همراه با درد,کاهش شدت خارج شدن ادرار,اختلال نعوظ,خون در ادرار,خون در منی,درد استخوان ها,احساس ناراحتی در ماهیچه های لگنی,درد عمومی در کمر، لگن یا ران ها,هورمون درمانی,رادیوتراپی,جراحی برای برداشتن غده پروستات,منجمد کردن بافت پروستات,شیمی درمانی,یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات,ورزش و فعالیت بدنی,حفظ وزن مناسب,راههای درمان سرطان پروستات,بیماریهای مقاربتی,چاقی و اضافه وزن,سرطان پروستات,سرطان,پروستات,علایم سرطان پروستات,نشانه های سرطان پروستات,Prostate Cancer,Prostate,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 14 =