جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
اهمیت ورزش نابینایان و ناشنوایان Exercise for the blind and deaf
اهمیت ورزش نابینایان و ناشنوایان Exercise for the blind and deaf

اهمیت ورزش برای نابینایان و ناشنوایان

اهمیت ورزش برای نابینایان و ناشنوایان

طبق تحقیقات و بر اساس پیش بینی های اخیر ۳۷ میلیون نفر در جهان نابینا و ۱۲۴ میلیون نفر کم بینا هستند به طور متوسط در هر دقیقه یک نفر در جهان نابینا می شود که ۴۰۰ هزار نفر از این نابینایان در ایران هستند و تنها ۷۷ هزار از آنها شناسایی شده اند و از نظر بینایی ناتوان بوده که نیازمند کمک های اقتصادی و اجتماعی هستند. ناشنوایی نیز یک نوع اختلال حسی عصبی بوده که بیش از ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از آن رنج می برند. در واقع آمادگی جسمانی به عنوان مجموعه ای از ویژگیهای مرتبط با توانایی اجرای فعالیت جسمانی می باشد، که افراد کسب نموده که باعث کاهش عوامل خطرزای بیماریهای چون، قلبی-عروقی، دیابت  و فشار خون بالا در کودکان میشود. کودکان دارای معلولیت حسی مانند ناشنوایی و نابینای، به دلیل اتخاذ زندگی کم تحرک عموما از ضعف آمادگی جسمانی رنج می برند. در واقع این اصل مهم بیشتر با سیستم حسی نمود پیدا می کند. لذا سیستم های حسی نقش مهمی در کنترل حرکت انسان ایفا می نمایند که عبارتند از سیستم های حسی عمقی، وستیبولار و بینایی. نقص هر کدام از این سیستم ها سبب ایجاد مشکلاتی در تعادل، پاسچر و هماهنگی می گردد.

ورزش مناسب برای نابینایان و ناشنوایان

ورزش نابینایان تحت قالب کمیته ورزش نابینایان کشور از سال ۱۳۵۸ فعالیت خود را تحت سرپرستی فدراسیون تازه تأسیس معلولین آغاز نمود. نخستین رشته هایی که افراد نابینا درآن ها به فعالیت پرداختند رشته های ورزشی گلبال, شطرنج, شنا, دو و میدانی, کشتی, وزنه برداری و شودان بود.

یکی از مسائل مهم و اصلی در ورزش برای افراد که از مشکلات بینایی یا شنوایی رنج میبرند، ایمنی است. این افراد مانند هر فرد مبتدی دیگری، باید به آهستگی با تمرین های هوازی تقویت کننده دستگاه گردش خون و یک برنامه روتین تمرین با وزنه ورزش را شروع کند، و از شکل درست حرکت اطمینان پیدا کنند.

یکی از راههای دیگر ومناسب ورزش کردن افراد نابینا و ناشنوا، عضو شدن به یک باشگاه ورزشی و استفاده از برنامه های تمرینی و تمرین دهنده است. تمرین دهنده می تواند شما را در سالن ورزشی هدایت کند و در استفاده از تجهیزات به شما کمک کند. اگر علاقه مند به ورزش در فضای بیرون هستید، می توانید به برنامه های فدراسیون های ورزش معلولان بپیوندید که منابع لازم برای کمک به ورزش نابینایان و ناشنوایان را در اختیار دارند.

نابینایان در سه دسته در ورزش جهان فعالیت دارند

  • کلاس B1، نابینای مطلق در این گروه قرارمیگیرند،
  • کلاس B2: افرادی که نور را تشخیص می دهند و کسانی که زاویه دیدشان کمتر از ۵ درجه است را B2
  • کلاس B3: افرادی که زاویه دید ۵ درجه تا ۲۰ درجه را دارا هستند در گروه B3 قرار میگیرند

ورزش باید در برنامه روزانه هر فردی وجود داشته باشد، ولی برای افرادی که دچار معلولیت های مانند نقص عضو و یا نابینایی و ناشنوایی هستند، اهمیت ورزش بیشتر میشود. ورزش معلولان با توجه به نوع معلولیتی که دارند و اینکه کدام بخش از بدن و عضلات آسیب دیده باشند، مسائل خاص  و ورزشهای مناسب خودشان را دارند.

لازم به ذکر است برخی از داروهایی که فرد معلول مصرف می کند، ممکن است توانایی فرد برای انجام فعالیت های جسمی یا پاسخ جسمی او را به ورزش تغییر دهند، بنابراین لازم است قبل از تدوین یک برنامه ورزشی برای این افراد، بدانیم داروهای مصرفی شان چیست .

نکات مهم قبل از شروع ورزش ناشنوایان و نابینایان:

  • پیش از شروع برنامه ورزشی باید فرد به پزشک مراجعه کند، تا از لحاظ جسمی معاینه شود، پس از گرفتن مجوز برای ورزش میتوانید تمرین او را آغاز کنید.
  • فرد معلول باید در شروع برنامه ورزشی خود یک مربی شخصی و یا فیزیوتراپیست داشته باشد. چنین مشاوری او را کمک میکند تا حرکات را درست و در وضعیت بدنی صحیح انجام دهد.
  • فزیوتراپیست یا مشاور میتواند تعداد حرکاتی که انجام می دهد را بشمارد و توجه داشته باشد که فرد حرکات را به نحوی انجام دهد که ایمنی او حفظ و آسیبی به او وارد نشود.
  • بهتر است ورزشی را انتخاب کنید که امکان و علاقه فرد درآن وجود داشته باشد.
  • برای شروع میتوانید تمرین ها را به صورت درازکش در رختخواب انجام دهید.
  • ممکن است هنگام انجام این برنامه ورزشی، فرد احساس ناامیدی کند و یا اینکه ورزش کردن به او کمکی نخواهد کرد، باید در وهله اول اعتماد بنفس او را افزایش دهید و حس مثبتی را نسبت به ورزش کردن در وجودش به وجود آورید.
  • در جلسه اول بیش از حد به او فشار نیاورید، بهتر است تمرین را به صورت مرتب انجام دهد و به تدریج شدت آن را زیاد کنید.
  • برای یاری و هدایت بهتر است شخصی را انتخاب کنید که با او راحت تر هستید و دانش تخصصی درباره وضعیت بدنی و بیماری شما در اختیار داشته باشد.

 

 

اهمیت ورزش برای نابینایان و ناشنوایان, ورزش مناسب برای نابینایان و ناشنوایان, نابینایان درسه دسته در ورزش جهان فعالیت دارند, نکات مهم قبل از شروع ورزش ناشنوایان و نابینایان, راه های ورزش کردن نابینایان و ناشنوایان, چه ورزشهای برای نابینایان و ناشنوایان مناسب است, مربی ورزش نابینایان ارومیه, مربی ورزش ناشنوایان اورمیه, گل بال نابینایان در ارومیه, باشگاه ورزش نابینایان ارومیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − یک =