چهارشنبه , ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
تحمل سقط جنین های مکرر
تحمل سقط جنین های مکرر

تحمل سقط جنین های مکرر

تحمل سقط جنین های مکرر

متاسفانه ، سقط جنین دز سه ماهه ی اول یک پیشامد نسبتا شایع است.

در بیشتر موارد خانم هایی که خونریزی خفیف در اوایل حاملگی دارند ، خونریزی خودبخود متوقف شده و بارداری بدون مشکل ادامه می یابد . حتی گاهی اوقات خونریزی های شدید نیز ممکن است به سقط جنین منجر نشود .

دکتر ها تخمین می زنند در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از بارداری های شناخته شده آن دسته که دارای آزمایش بارداری مثبت بوده است- به سقط جنین  ختم می شود . با وجود این ، بسیاری از رویان های اولیه ( که به آن ها تخم لقاح یافته گفته می شود) در واقع قبل از اینکه وجودشان مشخص شود یعنی قبل از آنکه آزمایش بلرداری یک زن انجام شود ، از بین می روند.در مورد خروج بافت بهتر است که کل بافت دفعی را درون یک ظرف تمیز گذاشته و به پزشک نشان دهید . این کار کمک زیادی به پزشک برای یافتن علت سقط و نیز رد کردن احتمال حاملگی خارج رحمی در شما می دهد .

سقط مکرر اتفاقی که کام زوج های جوان را تلخ می کند. در سقط مکرر خانم فشار و بار روانی زیادی را متحمل می شود که گاهی تحمل این رنج از ظرفیت فرد خارج می شود. کم شدن اعتماد به نفس، اضطراب و نگرانی در بارداری های بعدی و افسردگی ی تواند عوارض ناشی از سقط مکرر باشد.

بهبودی پس از سقط جنین ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد ولی ذکر این نکته حائز اهمیت است که تا ۲ هفته پس از سقط از داشتن رابطه جنسی و یا دوش واژینال و یا تامپون حذر کنید .  در حدود نیمی از مواقع ، علت سقط جنین در سه ماهه یاول، وجود برخی ناهنجاری های کروموزومی در رویان یا جنین است. ۲۰ درصد دیگر سقط جنین ها در اوایل دوران بارداری ، به خاطر ناهنجاری های ساختاری در رویان است.

خوشبختانه ، ۸۰ تا ۹۰ درصد از زنانی که با سقط تک جنینی در اوایل دوران بارداری مواجه می شوند ، بعدا فرزند سالمی به دنیا می آورند. در این زمان نقش همسر برای دلگرمی و تقویت روحیه بسیار پررنگ است که می تواند قدم موثری برای درمان فرد باشد. اما سقط مکرر چیست؟ در چه زمانی اتفاق می افتد؟ آیا درمان دارد یا خیر؟ و اصلا در چه زمانی ما سقط مکرر داریم؟

سقط جنین مکرر – از لحاظ تکنیکی ، شکست سه بارداری پیاپی است- کمتر شایع است/ این مشکل تنها در ۰٫۵ تا  ۱ درصد از زنان رخ می دهد. علل گوناگونیکه در بازگشت مجدد سقط جنین سهم دارد ، شامل موارد زیر است:

  • علل ژنتیکی
  • ناهنجاری های رحمی
  • علل ایمنی
  • عدم ترشح کافی پروژسترون
  • عفونت های خاص
  • سندرم پادتن آنتی فسفولیپید
  • سموم محیطی خاص و داروها

 

اکثر دکتر ها پیشنهاد می دهند خانم ها بعد از سه مورد سقط جنین ، تحت آزمایش های خاصی قرار گیرند ، برخی از این آزمایش ها را زودتر شروع می کنند . از آنجا که ناهنجاری های کروموزومی شایع ترین علت سقط جنین است ، اولین گام تشخیصی مهم ، انجام آزمایش هایی بر روی کروموزوم های بافت جنینی است.

شایع ‌ترین علت سقط منفرد دلایل ژنتیکی می‌باشد، در حالی‌که شایع‌ترین دلیل سقط مکرر دلایل ایمونولوژیک محسوب می‌شود. معمولا سقط‌ های ژنتیکی در سنین پایین‌ تر حاملگی، در زمانی که طول جنین کمتر از ۳۰ میلی‌متر است اتفاق می‌افتد اما سقط‌ های ایمونولوژیک در حاملگی‌ های بالای ۱۰ هفته بیشتر دیده می‌شود. نگاهی به مراحل لانه ‌گزینی جنین نشان می‌دهد که در تمامی مراحل، سیستم ایمنی در پذیرش جنین توسط مادر نقش مهمی دارد

ناامیدی زوجینی را که در اثر ضعف و زیان های حاملگی پی در پی قرار دارند، درک می کنیم.  ما به شما کمک می کنیم تا درک کنید که چرا این اتفاق می افتد و شما را از طریق روش ها و درمان هایی که می تواند مانع از بروز مجدد آن شود، راهنمایی می کنیم.

داشتن یک سقط جنین می تواند به اندازه کافی ویران کننده باشد، اما داشتن یکی پس از دیگری غالباً یک تجربه بسیار آسیب زا است. فکر کردن در مورد تلاش دوباره می تواند مانند یک مبارزه بیهوده باشد، با این که بسیاری از زوج ها انتظار دارند که قبل از شروع بارداری ضرر دیگری را تجربه کنند.

راهکارهای مختلفی برای درمان سقط جنین مکرر وجود دارد.ولی دکتر ها ممکن است در مورد بهترین راهکار اتفاق نظر نداشته باشند. در صورت آگاهی از نوع مشکل ، انتخاب راهکار  آسان تر است. برای مثال ، شاید دکتر شما بتواند با انجام جراحی ، شکل غیر طبیعی رحم شما را ترمیم کند. در صورتی که دکتر ها به یافتن دلیل سقط جنین های مکرر قادر نباشند، دانستن بهترین روش درمانی می تواند مشکل باشد. به هر حال ، توجه داشته باشید حتی در صورتی که هیچ درمانی صورت نگیرد، خانم هایی که سه بار پیاپی سقط جنین داشته اند، هنوز ۵۰ درصد یا بیشتر ، احتمال داشتن دوران بارداری طبیعی و موفق را دارند.

تحمل مرگ در اواخر دوران بارداری

مرگ در اواخر دوران بارداری به مرگ جنین ، نوزاد مرده ، یا مرگ نوزاد بلافاصله در دوره ی نوزادی اطلاق می شود. خوشبختانه ، این مرگ و میرها نادر است و به ندرت بیش از یک بار رخ می دهد. برخی از علل مرگ و میر در اواخر دوران بارداری عبارت است از:

  • ناهنجاری های کروموزومی

ناهنجاری‌های کروموزومی در حدود ۲ تا ۷ درصد زوج‌ های نابارور با علل نامعلوم یافت شده و دلیل اصلی درصد بالای سقط‌ های خود‌ به‌ خودی در هفته ‌های اول بارداری هستند.

بیش از ۷۵ درصد سقط‌ های خود‌ به ‌خودی که قبل از هفته‌ ی دوم و بیش از ۶۰ درصد که در نیمه‌ ی اول بارداری رخ داده شامل ناهنجاری ‌های کروموزومی مختلف می‌باشند.

اگر چه وقوع اختلالات کروموزومی در مرده‌ زایی ‌هایی که بعد از ماه پنجم بارداری رخ می‌دهد کاهش یافته ولی همچنان عددی نزدیک به ۶ درصد را نشان می‌دهد؛ یعنی حدود ۱۰ برابر بیشتر از ۰٫۵ درصد نوزادان زنده‌ای که با ناهنجاری‌ کروموزومی به‌دنیا می‌آیند.

  • سایر سندروم ژنتیکی
  • نقایص ساختاری

این نوع از ناهنجاری ‌ها نیز به علت حذف ناحیه‌ای از یک کروموزوم، اضافه شدن ناحیه‌ای به کروموزوم، واژگونی ناحیه‌ی کروموزومی و غیره ایجاد می‌شوند.

جابجایی کروموزومی رابرتسونی یا سندرم فریاد گربه نیز ازجمله بیماری‌هایی هستند که در اثر اختلال ساختاری در کروموزوم ایجاد می‌شوند. گاهی وارونگی‌های کروموزومی نیز در کاریوتایپ بعضی افراد به‌ویژه زوج‌ هایی دارای سابقه‌ ی سقط یا ناباروری مشاهده می‌شود.

  • پارگی وسیع جفتی
  • پادتن های آنتی فسفولیپید
  • فشردگی بند ناف

لازم است بدانید که مسئله گره خوردن بند ناف جنین عموما در یک درصد از بارداری‏ ها اتفاق می‏ افتد پس چندان اتفاق شایعی به حساب نمی‏ آید.

شایع ترین نوع گره خوردن بند ناف جنین با نام نوکال کورد شناخته می‏شود و در ۲۵ درصد از یک درصد کلی بارداری‏ هایی با مشکل گره خوردن بند ناف گزارش شده است.

این مشکل در حالتی پیش می‏ آید که بند ناف به دور گردن جنین پیچیده می ‏شود. باید توجه داشت که این نوع عموما مشکل خاصی را برای جنین ایجاد نمی‏ کند و خوشبختانه جای نگرانی برای مادر و اطرافیان نخواهد بود. به طور کلی اگر جنینی بند ناف بلندی داشته باشد و جثه جنین کوچک باشد احتمال این گره خوردن بند ناف بالاست.

  • دلایل ناشناخته که متاسفانه بسیار شایع است.

خانم هایی که بارداری خود را از دست می دهند اغلب می پرسند ، آیا من کاری انجام دادم که موجب چنین چیزی شد؟ پاسخ تقریبا همیشه نه است.

ناامیدی زوجینی را که در اثر ضعف و زیان های حاملگی پی در پی قرار دارند، درک می کنیم.  ما به شما کمک می کنیم تا درک کنید که چرا این اتفاق می افتد و شما را از طریق روش ها و درمان هایی که می تواند مانع از بروز مجدد آن شود، راهنمایی می کنیم.بنابراین دلیلی ندارد با احساس گناه اندوه خود را بیشتر کنید. بسیاری از بیماران ، پس  از فروکشی ناراحتی اولیه ، متوجه می شوند جمع آوری کلیه ی مدارک دوران بارداری ، از جمله گزارشات آسیب شناسی ، و مشاورهبا دکتر خود یا یک متخصص ، موثر است.

اگر چه وقوع اختلالات کروموزومی در مرده‌ زایی ‌هایی که بعد از ماه پنجم بارداری رخ می‌دهد کاهش یافته ولی همچنان عددی نزدیک به ۶ درصد را نشان می‌دهد؛ یعنی حدود ۱۰ برابر بیشتر از ۰٫۵ درصد نوزادان زنده‌ای که با ناهنجاری‌ کروموزومی به‌دنیا می‌آیند.گاهی دکتر شما می تواند علت را تشخیص دهد ، و گاهی قادر نیست .

در هر صورت ، اکثر بیماران با صحبت با دکتر خود و برنامه ریزی راهکاری برای پیشگیری از مرگ در بارداری های بعدی ، بهره مند می شوند. داشتن برنامه ای که مورد توجه قرار بگیرد به بسیاری از بیماران کمک می کند تا کمتر احساس عجز کنند. گروه های حمایتگر نیز بسیار موثرند.

دکتر شما در بارداری های بعدی ، ممکن است ، برای تشخیص ناهنجاری های خاصی که با مرگ جنینی مرتبط است ، به انجام آزمایش های خون توصیه کند. اغلب ، در صورتی که قبلا با مرگ جنین در اواخر بارداری مواجه شده باشید ، دکتر ها میزان پیشرفت شما را باانجام سونوگرافی های منظم و آزمایش های وضعیت سلامت جنینی پیگیری می کنند.

ممکن است دکتر شما توصیه کند قبل از شروع درد ، کمی زودتر زایمان کنید. احتمالا در دوران بارداری بعدی خود احساس اضطراب دارید ، که کاملا طبیعی است . ولی به خاطر داشته باشید ، لطمه خوردن از مرگ جنین برای بار دوم کاملا دور از ذهن است.

کنار آمدن با ناهنجاری های جنینی

تمام والدین آینده نگران ((سلامت)) فرزند خود هستند . و برای اکثر آنها ، پاسخ بله است . با وجود این ، ۲ تا ۳ درصد از نوزادان با داشتن یک ناهنجاری بارز به دنیا می آیند. برخی از این ناهنجاری ها قابل ترمیم است و تاثیراتی جزئی در کیفیت کلی زندگی نوزاد دارد. با وجود این ، گاهی اوقات ، بیماری می تواند قابل ملاحظه باشد ، چه یک ناهنجاری ساختاری باشد ، چه کروموزومی و چه ژنتیکی.

هنگامی که یک ناهنجاری روی می دهد ، اولین سوالی که بسیاری از خانم ها روی می دهد ، اولین سوالی که بسیاری از خانم ها از ما می پرسند این است که ((آیا تقصیر از من است)) و پاسخ اکثرا ، نه است. از آنچه در مورد ناهنجاری های جنینی معلوم شده است ، اکثر آن ها تصادفی است، به این معنا که به طور تصادفی و بدون دلیل مشخصی پیش می آید.

 

 

۴۰۲

 

 

 

 

 

جنین,سقط جنین,بارداری,دلایل سقط جنین,علل ژنتیکی ,ناهنجاری های رحمی,علل ایمنی ,عدم ترشح کافی پروژسترون,عفونت های خاص,سندرم پادتن آنتی فسفولیپید,سموم محیطی خاص و داروها, تشخیص ناهنجاری های بارداری,پارگی وسیع جفتی,پادتن های آنتی فسفولیپید,فشردگی بند ناف,,,,,,,,,,,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + یازده =