جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

سرماخوردگی

سرماخوردگی

با شروع شدن فصل سرد همه مردم از اینکه در این فصل سرد دچار سرماخوردگی شوند نگرانند و نکاتی را  برای پیشگیری از سرماخوردگی رعایت می کنند. ولی در بسیاری از موارد شاهدیم با رعایت کردن کامل این موارد باز افرادی هستند که به سرماخوردگی دچار می شوند و به دنبال راههای درمان این بیماری هستند. و یا حتی برخی از افراد در فصول گرم سال دچار سرماخوردگی می شوند.  ارومیه دکتر در این قسمت لازم می بیند برای آشنایی کامل شما با بیماری سرما خوردگی ، راههای پیشگیری و راههای درمان آن بپردازد پس از شما عزیزان دعوت می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

بیماری سرما خوردگی:

سرما خوردگی (common cold) که به نامهای رینوفارنژِیت (rhinopharyngitis) و ناروفارنژیت و زکام حاد نیز شناخته می شود یک بیماری واگیر می باشد که به دستگاه تنفس فوقانی مربوط می شود و بیشتر بینی را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری سرماخوردگی که معمولا یک هفته تا ۱۰ روز طول می کشد معمولا با علایم خستگی ،احساس سرما ، عطسه و سر درد شروع می شود و با علایمی همچون سرفه ،گلو درد ،تب و آبریزش بینی ادامه می یابد. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس عامل سرما خورگی وجود دارند که راینو ویروس ها متداولترین آنها می باشند . ویروس های عامل بیماری می توانند تا مدت زمان زیادی در محیط زنده بمانند و ممکن است از طریق دستان به چشم و یا بینی منتقل شوند. بعضی ها اعتقاد دارند در معرض سرما قرار گرفتن باعث بروز این بیماری می شود به همین دلیل این نام را برای آن انتخاب کرده اند ولی هنوز این مطلب ثابت نشده است.

علایم سرما خوردگی

معمولترین علایم  اولیه بیماری سرماخوردگی ،سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و گلو درد، عطسه ، کوفتگی و بدن درد و احساس خستگی  می باشد .

سردرد ، گرفتگی صدا ،تب ، گرفتگی سینوس، گرفتگی گوش، سرفه بدون خلط ،درد مفصل و درد عضله از نشانه های ثانویه سرما خوردگی می باشد.

درمان بیماری سرما خوردگی:

در حال حاضر هیچ دارو یا  درمان گیاهی که اثبات شده باشد طول دوره درمان را کوتاه  می کند  به وجود نیامده است. برای همین درمان سرما خوردگی به منظور تسکین و بهبود بخشیدن علایم این بیماری می باشد. اقداماتی که از گذشته انجام می شده  و می تواند مفید باشد عبارتند از :استراحت کافی ،نوشیدن مایعات برای حفظ  آب بدن ،قرقره با آب ولرم و نمک .

اقدامات زیر برای کاهش علائم و بهبود بیماری موثر است:

در منزل بویژه در هنگام تب استراحت کنید.

از مایعات فروان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق استفاده کنید.

قرقره آب یا آب نمک ولرم چند بار در روز باعث می شود سوزش گلو بهبود یابد.

از کشیدن سیگار و استعمال الکل و دخانیات خودداری کنید.

از قطره های بینی حاوی آب و نمک برای تخفیف گرفتگی بینی استفاده کنید.

از یک دستگاه بخور برای رطوبت هوا استفاده کنید.

مایعات گرم زیادی بنوشید.

آویشن دم کنید

اقدامات دارویی به هنگام سرماخوردگی:

چون هیچ دارو یا درمانی برای بهبودی سرماخوردگی وجود ندارد و داروهایی  هم که وجود دارند برای تسکین این بیماری می باشد پیشنهاد میکنیم قبل از مصرف هر دارویی با پزشک مشورت کنید.در ضمن یادآوری کنیم که آنتی بیوتیک ها ویروس ها را از بین نمی برند.

استامینوفن ، آسپرین ، ایبوپروفن ، کنو بروفن و ناپروکسن داروهای ضد التهابی هستند که معمولا درد را بهبود بخشیده و تب را پایین می آورند.

دکسترومتورفان یکی از داروهای است که باعث قطع سرفه می شود.

اکسپکتورانتها باعث رقیقتر شدن ترشحات گلو می شوند و باعث می شوند هنگام سرفه این ترشحات راحتتر خارج شوند.

پسودوافدرین یکی از داروهایی است که برای رفع گرفتگی بینی و گلو استفاده می شود.

پیشگیری از سرما خوردگی:

سرما خورگی یک عفونت ویروسی مسری می باشد که در اثر تماس با فرد آلوده یا تماس با وسایل آلوده صورت می پذیرد و برخی مواقع عواملی مانند سرما، استرس و خستگی می توانند شرایط را برای فعالیت ویروس سرماخوردگی نهفته فراهم کنند. داروهای زیادی برای سرما خوردگی وجود دارد ولی به شما پیشنهاد می کنیم در صورت دیدن علایم اولیه سرما خوردگی در روز ۴ وعده و در هر وعده ۴۰۰ میلی گرم ویتامین C به همرا آب فراوان مصرف کنید. و همچنین هر ۶ ساعت یک قرص زنیک مصرف کنید.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 10 =