جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
درد زودرس زایمان
درد زودرس زایمان

درد زودرس زایمان

درد زودرس زایمان

رسیدگی به درد زودرس زایمان

به طور طبیعی ، در طول نیمه ی دوم دوران بارداری ، رحم به طور متناوب منقبض می شود . در اواخر راه آ این انقباضات تناوب بیشتری می یابد. تا بلاخره ، منظم شده و موجب باز شدن دهانه ی رحم می شود. زمانی که انقباضات و باز شدن قبل از هفته ی ۳۷ بارداری اتفاق بیافتد، درد زودرس در نظر گرفته می شود. برخی خانم ها قبل از هفته ی ۳۷ متوجه یک دوره انقباضات منظم می شوند. اما چنانچه دهانه ی رحم باز یا افاسه نشود ، شرایط به عنوان درد زود رس تلقی نمی شود.

البته ، هر چه  درد زودرس رس زودتر اتفاق بیافتد ، بیشتر می تواند درد سر ساز باشد، مشکلاتی که یک نوزاد نارس بعد از به دنیا آمدن در حدود ۳۴ هفتگی دارد، معمولا جای نگرانی بسیار کمتری دارد تا مشکلاتی که هنگام تولد در ۲۴ هفتگی با آن مواجه می شود.

قبل از حدود ۳۲ هفتگی ، مشکل عمده آن است که ریه های بچه ممکن است هنوز کامل نشده باشد، ولی ممکن است با مشکلات دیگری نیز مواجه باشید. با وجود این ، اکثر نوزادانی که در ۲۶ تا ۳۲ هفتگی به دنیا می آیند ، به خصوص اگر امکان دسترسی به یک بخش مجهز مراقبت های ویژه نوزادان را داشته باشند، می توانند خوب و سالم بمانند. هیچ کس به طور حتم علت درد زود رس را نمی داند ، ولی برخی بیماران به وضوح در معرض خطر بیشتری برای بروز آن قرار دارند. اگر جزو یکی از گروه های پر خطر قرار بگیرید، احتمالا پزشکتان مایل می شود شما را بیشتر از حد معمول تحت نظر داشته باشد.

نوزادان نارس در معرض خطر بیشتری برای آلوده شدن به برخی عفونت ها قرار دارند، ممکن است دچار مشکلاتی با مجاری گوارشی ( معده و روده ها ، شوند، یا ممکن است با یک خونریزی درون بطنی و خونریزی در منطقه ای از مغز مواجه شوند.

موارد زیر علایم و نشانه هایی از درد زود رس است:

  • چکیدن مداوم مایع رقیق از مهبل
  • افزایش ترشح مهبلی مخاطی مانند
  • فشار دایمی و شدید در قسمت لگن و مهبل
  • گرفتگی های عضلانی مانند دوران قاعدگی
  • کمر درد مداوم
  • انقباضات منظم که با استراحت یا کاهش فعالیت متوقف نشود

هیچ کس به طور حتم علت درد زود رس را نمی داند ، ولی برخی بیماران به وضوح در معرض خطر بیشتری برای بروز آن قرار دارند. اگر جزو یکی از گروه های پر خطر قرار بگیرید، احتمالا پزشکتان مایل می شود شما را بیشتر از حد معمول تحت نظر داشته باشد. شاید دکتر از شما بخواهد به دفعات بیشتری به مطب مراجعه کرده یا آزمایش های خاصی انجام دهید. موارد زیر عواملی است که شما را در معرض خطر درد زودرس قرار می دهد:

  • شکل غیر طبیعی رحم
  • سوء استفاده از دارو های غیر قانونی خاص
  • خونریزی در طول بارداری ، مخصوصا در طی نیمه ی دوم ( توجه : این مسئله شامل لک بینی های گاه به گاه در طول سه ماهه ی اول نیست.)
  • زایمان زود رس قبلی
  • برخی عفونت ها، مانند عفونت های واژنوز باکتریال یا عفونت کلیه
  • مصرف دخانیات
  • دوقلو ها یا بیشتر

بررسی علایم درد زود رس

پزشکان روش های گوناگونی برای اقدام به تشخیص درد زود رس دارند، اگر چه تکنیک ها همیشه موثر نیست. شایع ترین روش برای پزشک شما انجام یک معاینه ی داخلی برای بررسی دهانه ی رحم و کنترل انقباضات شماست.

برخی از پزشکان با استفاده از سونوگرافی مهبلی ( یک کاونده ی کوچک اولتراسون درون مهبل ، نزدیک دهانه ی رحم گذاشته می شود)، به دنبال علایمی از درد زود رس می گردند، که تصویر ی از دهانه ی رحم ایجاد می کند. پزشک برای تشخیص باز یا شل  و کوتاه شدن احتمالی دهانه ی رحم ، که علایم درد است ، دهانه ی رحم شما را اندازه گیری می کند. مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا به دکتر ها بهترین روش استفاده از سونوگرافی مهبلی را نشان دهد.

دو آزمایش نسبتا جدید برای بررسی ترشحات یک زن باردار از نظر وجود ماده ای که می تواند احتمال وقوع رایمان زود رس را نشان دهد ، وجود دارد. یکی از این آزمایش ها ، فیبرونستین جنینی نام دارد، که شامل نومنه برداری از قسمت عقب مهبل است. نتیجه ی منفی این آزمایش ، نشانه ی خوبی برای عدم احتمال زایمان زودرس در چند هفته ای آینده است.اما نتیجه ی مثبت نشانه ی ضعیف تری از وقوع زایمان زود رس در آینده ی نزدیک است. آزمایش دیگر ، که استریول بزاقی نام دارد،شامل نمونه برداری از بزاق داخل گونه و ببرسی علایم احتمالی برای زایمان زودرس است.کارایی این آزمایش هنوز تحت بررسی است.

متوقف کردن درد زود رس

زمانی که درد زود رس برای شما می آید ، بنا بر میزان زمان باقیمانده از دوران بارداری تان، دکتر به متوقف کردن انقباضات شما اقدام می کند ( در صورتی که به این روش اعتقاد داشته باشد ) و ممکن است در بیمارستان بستری شوید . ممکن است دکتر شما از دارو های متعددی ( که به آن ها توکولیتیکس گفته می شود)

برای متوقف کردن درد زود رس استفاده کند. دکتر ها هرگز در مورد ثمر بخشی این دارو ها در دراز مدت به توافقجمعی نرسیده اند. اگر چه تاثیر خود را برای چند روز یا چند هفته نشان داده است.اکثر توکولیتیکس ها برای مادر عوارض جانبی به همراه دارد. مثلا تربوتالین ،ممکن است باعث افزایش ضربان قلب و یا یک حس عصبی شود.سولفات منیزیم ،ممکن است باعث تهوع ، گر گرفتگی و یا سرگیجه شود. ایندومتاسین داروی مقاومی است ، ولی به دلیل برخی تاثیرات بر روی جنین نمی توان به مدت طولانی از آن استفاده کرد. برخی داروهای جدید (نیفدیپین ، وایوکس و سلبرکس) برای متوقف کردن درد زودرس ، بدون ایجاد عوارض جانبی ناخواسته نوید بخش بوده است.

چنانچه دکتر تان فکر کند ممکن است درد زودرس شما را با زایمان زود رس قبل از ۳۴ هفتگی منجر شود ، احتمالا به دریافت یک تزریق از استروئید ها توصیه خواهد کرد ، که نشان داده است خطر مشکلات تنفسی و مشکلات دیگر را در نوزادان نارس کاهش می دهد. خطرات ناشی از دریافت این دارو ها برای مادر قابل اغماض است . و مطالعات گسترده ای نشان داده که استروئید ها در حدود یک هفته برای بچه سودمند است. بیمارانی که همچنان در معرض خطر زایمان زود رس قرار دارند و بیش از یک هفته از زمانی که استروئید تزریق کرده اند گذشته ، نباید یک بار دیگر تزریق راتکرار کنند.

پیشگیری از درد زود رس

اخیرا مطالعات متعددی نشان می دهد زنانی که در معرض خطر زیاد برای زایمان زود رس هستند ( به فهرستی که در ((رسیدگی به درد زود رس))  در مطالب گذشته گفته شد مراجعه کنید. ممکن است در صورت دریافت نوع خاصی از پروژسترون ها در طول ئوران بارداری ، احتمال زایمان زود رس را کاهش دهند. مطالعات هم در مورد  پروژسترون های تزریقی  و هم در مورد شیاف های مهبلی پروژسترون بررسی شده است. در حال حاضر محققاان هنوز نمی دانند کدام بهتر است، ولی مطالعات متعددی در حال انجام است که مصرف پروسژسترون را برای پیشگیری از زایمان زودرس بررسی می کند.

زودتر به دنیا آوردن نوزاد

گاهی به دنیا آوردن زود تر بچه عاقلانه است. مثلا ، هنگامی که خانمی در ۳۵ یا ۳۶ هفتگی با درد زود رس مواجه می شود، معمولا اجازه بهپیشروی و زایمان معمولا عاقلانه است، زیرا طرز تلقی برای بچه مطلوب است و دلیلی برای قرار دادن مادر در معرض عوارض جانبی دارو ها برای جلوگیری از زایمان وجود ندارد. زایمان زود رس ، صرف نظر از سن بارداری ، در بعضی موارد که بچه وضعیتی غیر قابل درمان از داخل رحم داشته باشد یا زمانی که مادر شرایطی رو به وخامت ، از جمله مسمومیت بار داری داشته ، و ادامه ی بارداری خطرناک باشد، شاید بهترین انتخاب باشد.

سوال:آیا کنترل انقباضات از خانه یک روش موثر برای تشخیص درد زودرس است؟

جواب:کنترل انقباضات از خانه یک تکنولوژی بحث بر انگیز است، زیرا مطالعات مزیت آن را به اثبات نرسانده است. پزشک شما وسیله ای به شما می دهد که هر روز به مدت نیم ساعتتا یک ساعت ( یا گاهی دو بار در روز) بر روی شکم خود می بندید. این وسیله می تواند انقباضاتی را که ممکن است احساس نکنید ، حس کند.

اطلاعاتی که دستگاه دریافت می کند ، سپس از طریق یک مودم تلفن به بخش پرستاری ارسال می شود. در صورتی که نشان دهنده انقباضات مکرر نسبت به آنچه باسد باشد ، دستگاه دکترتان را متوجه خطر می کند.بدین ترتیب ، ممکن است در یک مرحله ی پیش رس دچار درد زود رس شوید.

 

 

 

۳۵۶

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درد زود رس,درد زایمان,زایمان,بارداری,متوقف کردن درد زود رس,,فیبرونستین جنینی,آزمایش فیبرونستین جنینی,استریول بزاقی,آزمایش استریول بزاقی,,پیشگیری از درد زود رس, مصرف پروسژسترون,پیشگیری از زایمان زودرس,شیاف های مهبلی پروژسترون,مصرف پروسژسترون,توکولیتیکس,پروژسترون های تزریقی,تشخیص درد زود رس,تشخیص درد زودرس,سونوگرافی مهبلی,زایمان زودرس,راه های تشخیص زایمان زود رس,درمان زایمان زود رس,بررسی علایم درد زود رس زایمان,درد بارداری,درد زایمان,پیشگیری از درد زود رس زایمان,زایمان طبیعی,سزارین,زودتر به دنیا آوردن نوزاد,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 12 =