یکشنبه , ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
دیابت بارداری در دوران بارداری
دیابت بارداری در دوران بارداری

دیابت بارداری در دوران بارداری GDM

از رایجترین مشکلات بارداری ، دیابت بارداری است که بعضی از زنان بارداری را درگیر میکند و از آنجایی که این مشکل در میان زنان چاق بیشتر رخ میدهد، میزان ابتلا به دیابت بارداری در ایران هم با افزایش چاقی زنان، بیشتر میشود.

درست است که عواقب دیابت بارداری که کنترل نشود بسیار جدی است اما این شرایط به سادگی قابل کنترل است و تا زمانی که این موضوع زود تشخیص داده شود به خوبی قابل کنترل کردن است و برای شما و جنین آسیبی نخواهد داشت.

GDM یا همان دیابت بارداری معمولا بین هفته های ۲۴ الی ۲۸ بارداری شروع می شود ، زمانی که بدن نمیتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند (هورمونی که در تبدیل قند به انرژی موثر است) تا با گلوکزی که در جریان خون برای رشد جنین افزایش یافته مقابله کند.

اگر پزشکتان تشخیص داده است که شما دچار دیابت بارداری (GDM) هستید؟

اگرچه این تشخیص ابتدا ممکن است بزرگ جلوه کند و فکر کنید بارداری شما دشوار شده اما این موضوع رایج تر از چیزی است که شما تصور میکنید و تعداد زنان بارداری که با این مسئله مواجه هستند رو به افزایش است.

با نظارت و درمانی دقیق ، این موضوع به طور کامل میتوانید تحت کنترل باشد و میتوانید یک بارداری بی خطر و سالم را انتظار داشته باشید.

چه عواملی باعث دیابت بارداری میشوند؟

به منظور فهمیدن این موضوع که چه چیزی در ایجاد دیابت بارداری دخیل است، ابتدا باید بدانیم طی بارداری چه اتقاف هایی در بدن مان رخ میدهد. در برخی زنان، هورمونهای جفت و شرایط جاملکی با متابولیسم (سوخت و ساز قند) تداخل دارد و در بعضی از افراد خصوصا افراد چاق، با سابقه خانوادگی دیابت و کسانی که مبتلا به سندروم تخمندان پلی کیستیک هستند ممکن است منجر به دیابت حاملگی شود.

علایم دیابت بارداری چیست؟

اغلب زنانی که دچار دیابت بارداری میشوند هیچ علامتی ندارند، به همین دلیل با نظر پزشک در زمانهایی قند خون و تست تحمل گلوکز برای آنها تجویز میشود.

پس از بارداری چه اتفاقی برایتان می افتد؟

تحقیقات نشان داده که تعدادی از زنان مبتلا به دیابت بارداری ، شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ را دارند، به همین دلیل اهمیت دارد افراد مبتلا به دیابت بارداری پس از بارداری هم مراقب سلامتی خود باشند.

برای حفظ سلامتی پس از بارداری چکار کنیم؟

  • ارتباط با پزشک را ادامه دهید. در ۶ هفته پس از زایمان همچنین به صورت سالیانه ویزیت شوید تا میزان گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله شما بررسی شود.
  • با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. برای داشتن رژیم غذایی صحیح
  • روند تغذیه سالم را به صورت روزانه رعایت کنید
  • تا جایی که امکان دارد از شیر خودتان به بچه بدهید
  • تناسب اندامتان را حفظ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =