جمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
هفته-چهلم-بارداری
هفته-چهلم-بارداری

هفته چهلم بارداری

هفته ۴۰ بارداری

وضعیت جنین

این همان لحظه ای است که شما و فرزندتان انتظارش را می کشیدید؟

در هفته ۴۰ بارداری، رسما در پایان بارداری هستید. فرزندتان احتمالا وزنی بین ۲/۷ تا ۴ کیلوگرم و قدی بین ۴۸/۲ تا ۵۵/۸  سانتی متر دارد (گرچه بیشتر بچه های کاملا سالم بزرگتر یا کوچک تر از این هستند). شما یا راستش، جفت هنوز دارید پادتن های مورد نیاز کودکتان، برای مبارزه با عفونت ها، طی شش ماه اول عمرش را فراهم می کنید، ولی اگر می خواهید با پستان به او شیردهید، شیر ش ما به او پادتن های بیشتر برای افزایش سیستم ایمنی اش را می دهد (بخصوص آغوز، پیش ماده ای رقیق و زرد رنگ که از لحاظ پادتن ها بسیار قوی است و در چند روز اول پس از زایمان، فرزندتان را تغذیه می کند).

بینایی بچه هنگام زایمان

اولین چیزی که احتمالا بعد از ورود مهیج و احتمالا دیر فرزندتان به دنبالش می گردید: این است که قاطعانه مطمئن شوید، پسر یا دختر است. وقتی این مسئله مهم یک بار برای همیشه حل شد، احتمالا متوجه می شوید که بچه (به جز این که واقعا با نمک است و … مال شماست) کمی گرد و غبار راه بر تنش مانده که شامل خون، ورنیکس، کرک و مایع آمنیوتیک می شود. از زاویه دید فرزندتان، کمی تار به نظر می آیید. بچه ها در ابتدای تولد فقط تا حدود فاصله ۲ / ۵ سانتی متری را می توانند نگاه کنند، ولی مشکلی نیست. فقط مطمئن باشید که به تازه به دنیا آمده تان سلام کنید، چرا که بچه به احتمال خیلی زیاد صدای شما و همسرتان را تشخیص می دهد.

وضعیت بدن شما
بدنتان کی می فهمد که وقت زایمان رسیده؟

فقط چون پزشکتان روز موعود را روی برنامه اش نوشته (و با ماژیک قرمز هم روی تقویم شما علامت گذاری شده به این معنی نیست که طبیعت مادر با این عدد تنظیم می شود. تعدادی از بارداری ها بیش از ۴۰ هفته طول می کشند و هیچکس نمی تواند حدس بزند برای شما کی است؟
اگر کیسه آب پاره شود

چیزی که قبل از زمان زایمان تضمین شده نیست، پاره شدن کیسه آب است (همان کیسه آمنیوتیک که در ۹ ماه گذشته بچه را در بر گرفته بود. از الآن دیگر نمی دانید چند شب در فکر اینکه کی و کجا قرار است این اتفاق بیافتد، بی خوابی کشیده اید، چون چند داستان درباره مکان و زمان ناجور (راستش، خیلی ناجور ؛ مثلا وسط پیاده رو در ساعت نهار یا یک صبح جمعه در یک فروشگاه شلوغ شنیده اید. ولی واقعیت احتمالا کمی فرق می کند. اول، چون کمتر از ۱۵ درصد زنان قبل از شروع زایمان کیسه آب شان پاره می شود، دوم، اگر کیسه آب تان در ملاء عام پاره بشود، احتمال خیلی کمی هست که هجومی از امواج سیل آسا باشد، بلکه به احتمال زیاد مثل کمی ترشح، چکه یا جریانی خفیف می ماند. اگر کیسه آب تان قبل از شروع انقباض ها پاره شود، یک چیز که می توان درباره اش مطمئن بود این است که زایمان احتمالا طی ۲۴ ساعت آینده شروع می شود. و یا پزشکتان آن را طی ۲۴ ساعت آینده برای تان شروع می کند.

چطور مطمئن باشید کیسه ی آمنیوتیک پاره شده؟

مایع آمنیوتیک معمولا بی رنگ و بو است. اگر مایعی دیدید که مایل به زرد است و بوی آمونیاک می دهد، احتمالا ادرارتان دارد دفع می شود. یک آزمایش دیگر: سعی کنید با سفت کردن عضلات لگنی، مانع خروج جریان مایع شوید. اگر متوقف شود، ادرار است. اگر نشود، مایع آمنیوتیک است. اگر کیسه آب پاره شود و مایع سبز یا قهوه ای باشد، حتما سریعا با پزشکتان تماس بگیرید. این امر می تواند به این معنی باشد که فرزندتان در رحم شما تخلیه روده (مکونیوم) انجام داده است.
بسیاری زنان در یک ترس بی اساس مشترک از عدم توانایی زایمان طبیعی به سر می برند. به نظر غیر مقبول است که چیزی به آن بزرگی یک هندوانه ۶ یا حتی بیش از ۲ / ۷ یا بیش از ۳ / ۱ کیلوگرم بتواند از چنین فضایی عبور کند، ولی این دقیقا همان چیزی است که اکثر مواقع رخ می دهد. گرچه ممکن است ریز نقش باشید و یا هر سایز دیگر، این سایز لگن است که اهمیت دارد. نه قالب کلی بدنتان. پروردگار طبیعت زیبا و شگفت انگیز، کنار شما است و به بهترین شکل این موضوع را مهندسی کرده است. برای اکثر موارد، بیشتر نوزادان کاملا با سایز لگن مادران شان منطبق اند. اگر استخوان بندی ظریفی داشته باشید، بعید است که یک بچه ی بسیار درشت هیکلی داشته باشید، مگر آن که در دوران بارداری مثل مادر یک درشت هیکل غذا خورده باشید. واژنتان هم کارش را بلد است. به میزان قابل توجهی هنگام تولد نوزاد کشیده میشود و سپس، به طرز معجزه آسایی، دوباره جمع می شود. گرچه بچه خودش می داند چه کار کند با گرفتن شکلی آرام به خود، سر قابل انعطافی دارد که از آن مسیر تنگ رد می شود. پس نگران نباشید.

نکات بیشتر

۱٫با پزشکتان درباره اینکه کی، چرا و چطور زایمان انجام می شود، صحبت کنید. اگر بچه تحت خطری قریب الوقوع نباشد، معمولا قبل از اینکه دو هفته آینده را بگذرانید، زایمان برای تان در نظر گرفته نمی شود.

۲٫می خواهید خودتان شرایط را فراهم کنید؟ این راهکارها ممکن است به طبیعی زایمان کردن کمک کنند (البته اول از پزشکتان بپرسید!): راه رفتن، رابطه جنسی، طب سوزنی و ماساژ درمانی، مثلا تحریک سینه ها برای شما موثر خواهد بود زیرا باعث آزاد شدن اوکسی توسین در جریان خون شده و میتواند انقباضات را همراه داشته باشد.
۳٫خوابیدن از همیشه سخت تر به نظر می رسد. اگر فقط چند روز هم مانده باشد، به بالشت بارداری بها بدهید، اگر تابحال نداشتید هم، بخرید. شرایط خواب را برایتان تغییر می دهد.

۴٫در ماه نهم، افزایش وزن آهسته میشود و تا الآن ممکن است حتی ۹۰۰ گرم تا ۱ / ۳ کیلوگرم هم وزن کم کرده باشید.

تغذیه بارداری

تغذیه صحیح موقع زایمان

زمانی که وقت زایمان می شود این سوال برای شما پیش می آید که چیزی بخورید یا نه؟ برخی پزشکان معتقدند زمانی که انقباضها شروع می شود بهتر است چیزی نخورید اما خیلی ها بر این باورند که غذا خوردن خوب است، به خصوص در مراحل اولیه درد زایمان، می توانید مایعات یا میان وعده هایی مقوی بخورید، البته زمانی که انقباضها شدیدتر می شوند خودتان هم تمایلی به خوردن غذاهای سنگین ندارید. تحقیقات اخیر نشان داده است که زنانی که اجازه داشته اند قبل از زایمان خوراکی سبک بخورند، زایمانشان ۴۵ تا ۹۰ دقیقه کوتاه تر بوده است.

زایمان روندی طولانی دارد و لازمه اش داشتن انرژی است. زایمان با شکم خالی برای فشارهای آخر سخت می شود چون انرژی زیادی می خواهد. می توانید در خانه قبل از رفتن به بیمارستان خوراکی سبکی بخورید. اگر پزشک توصیه به خوردن غذای خاصی داشت، آن را انجام دهید. مواد غذایی سبک، انرژی شما را تامین می کند و نوشیدن مایعات، به شما آب رسانی می کند.

تغذیه صحیح موقع زایمان :

غذای جامد
نان سنگک با مربا یا عسل

انرژی خوبی دارد. نان سبوس دار انتخاب کنید چون شما را بیشتر مسیر نگه می دارد، کره و کره بادام زمینی نخورید، مواد غذایی بدون چربی انتخاب کنید. همچنین می توانید از خرما، بیسکوییت و میوه های خشک استفاده
کنید
ماکارونی ساده

الان وقت خوردن ماکارونی چرب و سنگین نیست، یک بشقاب کوچک ماکارونی ساده، چیزی است که الان نیاز دارید چون دارای کربوهیدارت است.

سوپ رقیق

برای هضم راحت است و مقوی هم هست. سوپ مرغ با سبزیجات بهتر است.
اگر واقعا گرسنه هستید، تا زمانی که به بیمارستان برسید سعی کنید مقاومت کنید. باید آنقدر باهوش باشید که چیزهای چرب و فیبردار نخورید در همین حین به همسرتان یادآوری کنید که او گرسنه نماند و غذا بخورد .چون به کمک او نیز نیاز دارید چون همسرتان الان همه حواسش پیش شما است، مقداری تنقلات سالم همراه خود داشته باشید که به او بدهید.

توصیه هایی برای پدران

محافظت از نوزاد پس از تولد: یک برنامه ۵ مرحله ای پروژه بزرگ اماده کردن خانه برای یک نوزاد تازه متولد شده منجر به بوجود آمدن صنعت وسیعی از کتابها، ابزارها، وسایل و یا حتی مشاورین حرفهای محافظت از بچه شده است. قسمت نوزاد را در فروشگاه نزدیک خانه تان به دقت بررسی کنید. شما احتمالا از دیدن تعداد زیاد محصولات موجود برای خرید سراسیمه خواهید شد. آیا واقعا می خواهید یک کلاه محافظ برای نوزاد چهار دست و پابخرید یا یک جعبه لوازم پزشکی؟ در ادامه یک برنامه گام به گام برای عملکردی مناسب و مطمئن به شما ارایه می شود.

۱٫ هوشیار و مراقب نوزاد باشید

هیچ جایگزینی برای نظارت از طرف شما بر روی نوزاد وجود ندارده بنابراین هیچ گاه نوزادتان را تنها نگذارید مگر این که او در امنیت کامل در رختخواب کودک و یا یک محوطه بازی امن، آرمیده باشد. آن هم تنها برای چند دقیقه و در صورتی که خواب باشد. در دسترس بودن شما برای نوزاد به شما این فرصت را میدهد که به او بیاموزید که بعضی چیزها موارد ممنوعه است. اگر بعضی وقتها او به چیزی نزدیک ش د که نمی تواند آن را داشته باشد. قاطعانه بگویید: «نه، این مال بچه ها نیست» و به او یک چیز دیگری که می تواند داشته باشد مانند یکی از اسباب بازی هایش را بدهید. پس از بارها تکرار، او در نهایت پیام شما را در خواهد یافت.

۲٫ مکانهایی امن برای نوزاد بسازید

اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب بچه و ایده آل تر یک اتاق دیگر نیز تا بیشترین حد ممکن با گذشتن در ورودی راه پله، پوشش ایمنی پریزها، چفت و بست کشوها، تکیه گاه زیرین اسباب و اثاثیه و مواردی از این دست محافظت شده باشد.

در این صورت نوزاد شما می تواند بدون نیاز به حضور خیلی نزدیک شما در این فضاها بازی کند.

اگرچه که شما می ایشتی باز هم در اطراف او باشید، اما نوزاد نیاز به آزادی هم دارد که کمی تجربه کند و بیاموزد . به طرز مشابهی شاید شما هم بخواهید اتاق های خاصی مانند اتاق نشیمن یا نهاهار خوری را به عنوان مناطق نوزاد-ممنوع انتخاب کنید و همچنان از دکوراسیون قبلی خانه لذت ببرید. این فضاها را از فضاهای اصلی خانه بوسیله درهای کوچک مخصوص نوزاد و یا دستگیره محافظ (وسیله ای که فقط بزرگترها می توانند یا آن دستگیره در را باز کنند) جدا کنید.

۳٫ چیزهای شکستنی را از دسترس چنهان کنید

وسایل موروثی خانوادگی و اشیاء قیمتی دیگر را از دسترس خارج کنید.

۴٫ از نوزاد در برابر مواد سمی مراقبت کنید

مواد تمیز کننده، داروها، نوسیدنی های خطرناک، لوازم آرایشی و هرچیز مخاطره آمیز دیگر را از دسترس و از دید (ترجیحا در کابینت یا کمد قفل شده) نوزادتان در نگه دارید. همچنین حواستان باشد که برخی گیاهان خانگی نیز میتوانند خطرناک باشند.

۵٫ خانه مادربزرگ به اندازه خانه خودتان ایمن نیست پس اگر نوزاد زمان زبادی در آنجا سپری میکند، یک سری لوازم ایمنی اولیه را نیز برای آنجا تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =